torsdag 18. desember 2014

salt, søtt og krydra: ristede kryddernøtter med snert


Rista nøtter med litt sødme og piff! Det er godt, det. Fenomenalt enkelt er det også, også passer det jo som hånd i hanske nå i disse juletider, til gode oster eller et godt glass vin.  
Bløtlegger og tørker du nøttene i forkant vil de forutenom å bli et godt hakk bedre smaksmessig sett, også bli langt lettere å fordøye. 

Og når man først er inne på temaet er det helt umulig å la være å anbefale disse fenomenalt gode rista nøttene med lønnesirup og kanel også.


Kryddernøtter 
en god mengde
300 g cashewnøtter, helst øko (og gjerne bløtlagt og tørket)
4 ss godt smør
2 ss honning
2 ts garam masala-krydder
en liten til stor dæsj chilipulver eller cayennepepper etter smak og styrkeønske
noen dryss havsalt eller flaksaltSmelt smøret på lav varme og rør inn honning, krydder og chili. Vil du ha det ordentlig fiffig og sterkt så turer du på med chilipulver - om ikke dropper du det eller holder deg til et lite knip. Bland inn nøttene inn og hell dem utover et godt smurt stekebrett, eller kle den med bakepapir. Dryss over en passe mengde grovkornet rent salt. Jeg bruker dette havsaltet (som er fantastisk, og koster et slikk og ingenting). Sett brettet i ovnen på ca. 160 grader i 10-15 minutter. Rør og vend litt i nøttene halvveis i steketiden. De skal være lett gyllenbrune i fargen, men følg med og pass på slik at det ikke blir for meget.

Oppbevar nøttene på glass, og da gjerne kjølig.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar