mandag 1. desember 2014

kokoslapper og smørkrem med hint av pepperkake


Små pannekakelapper laget på kokosmel er den perfekte lønsj, frokost, middag eller dessert for den saks skyld, når ingenting annet frister. Pannekakene er rivende raske å lage, og består av få og enkle ingredienser. Og vil du varme opp til juletida på denne første dagen i desember, så har du det bare med å lage en liten porsjon av denne deilige smørkremen med et stort hint av pepperkakekrydder og julefølelse. 








Kokoslapper
ca. 9 små lapper
3 store egg
2 eggehviter (evt. 1 dl kokosmelk)
30 g godt smør, jeg bruker upasteurisert og usalta
30 g kokosmel (ca. 3 toppede ss)
1/2 ts bakepulver
et lite knip havsalt
evt. litt vaniljepulver, kanel eller kardemomme


Smørkrem med pepperkaketouch
100 g smør, romtemperert og mykt
1 eggeplomme
1 ss honning, evt. mer eller mindre etter smak
1/2 - 1 ts kanel
1/4 - 1/2 ts ingefær
1/4 - 1/2 ts nellik
1/2 - 1 ts kardemomme



Egg + eggehvite puttes i en bolle og kjøres glatt sammen med kokosmel, bakepulver og et lite knip havsalt. Smøret smeltes i steikepanna, som du etterpå bruker til å steike pannekakene i (såklart). 
Hell det smelta smøret i røra og kjør en gang til med stavmikser. Røra vil tykne til litt mer når du tilsetter smøret. Den skal ha litt konsistens, men verken være for tjukk eller altfor tyntflytende.
Sett steikepanna tilbake på lav-medium varme, og la den bli god og varm før du steiker små lapper i masse godt smør. 

Smørkremen lager du enkelt ved å piske mykt smør og eggeplomme sammen med alt krydderet og honningen til det blir en luftig og passe lett krem. Hvor mye krydder du putter i velger du ut fra dine egne preferanser og hvor spicy du vil ha det, og det samme med honningen for søtsmak.





2 kommentarer:

  1. Hørtes veldig godt ut! Skal jeg jammen lage en dag :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig Nøtteliten :) Synes jeg sannelig du skal gjøre!

      Slett