lørdag 7. juni 2014

forbausende god jordbærsmørkrem - kun to ingredienser!


Ja, hva skal man si? Fy, så godt dette blei! 
Den intense smaken av frysetørkede jordbær blanda med mykt romtemperert smør, og enkelheten i det hele - nei, den skal ikke undervurderes. Helt utrolig simpelt og ustanselig godt, og det helt uten behov for et eneste sukkerkorn eller ekstra søtning også. Kremen gir en slags jordbæris-assosiasjon, og jeg kan ikke tenke meg at det ville være en helt bortkasta idè å tilsette en god klatt kokossmør i heller. Sånn til neste gang.

Smør det på pannekaker, bruk det som smørkrem på toppen av ei kake, som supersmør på et knekkebrød, på toppen av noen mørke sjokoladebiter eller bare rett og slett nyt den som den er, direkte fra skåla. Nam.








Jordbærsmør/jordbærsmørkrem
160 g godt smør, mykt (smøret må være usalta)
30-40 g frysetørka jordbær (evt. bringebær), jeg kjøper økologiske på helsekosten


Sett smøret på benken minimum en halvtime i forveien så det romtempereres litt. Deler du det i små terninger mykner det raskere.

Hiv de frysetørkede bærene i en blender eller foodprosessor og kjør det til pulver. Evt. kan du putte de i en pose, knyte igjen og denge løs med ei kjevle eller noe annet som gjør jobben.
Bruk en håndmikser og pisk smøret mens du tilsetter bærpulveret. Miks i vei til du får en fluffy og lett konsistens. Om ønskelig kan du tilsette litt vaniljeekstrakt eller vaniljepulver, men det er ingen nødvendighet.












Nyt!





6 kommentarer:

  1. Spennende :) Så friskt og godt ut. God søndag :)

    SvarSlett
  2. Geniale du!! :)
    #hæsjtæg må lages snarest!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk dere! Kan ikke nekte for at dette var litt genialt nei.. ;)
      #måabsoluttlagessnarest

      Slett
    2. Da kan jeg skrive under på at dette ble ustanselig godt!! :)
      Jeg har i tillegg testet ut med mynteblader i oppskriften, og det ble også knallgodt!!
      http://tradisjonskost.blogspot.no/2014/07/upasteurisert-smr-med-krydderurter.html

      Slett
  3. Herlighet, dette så godt ut! :)

    SvarSlett