onsdag 14. mai 2014

fløtegratinerte søtpoteter med parmesan og basilikum


Jeg kan nok ha kommet i skade for å ha nevnt det før - men søtpoteter er en meget klar favoritt her i gården. Det er sjelden ei uke får passere uten at denne grønnsaken har tatt plass på tallerkenen. 

Fløtegratinerte vanlige poteter er jo en god gammel slager, og jeg vil i aller høyeste grad anbefale å gjøre et lite forsøk på å bytte ut den gode gamle poteta med den søte poteta. I det minste for en kveld eller to. Aldeles nydelig! Og smakfullt til både fisk, fugl eller annet kjøtt.




Oppskrifta, som alltid foregår på slump:

Fløtegratinerte søtpoteter
søtpoteter, jeg velger økologiske når jeg finner (ca. ei svær potet pr. person, så har du rikelig)
fløte fra Rørosmeieriet (lavpasteurisert og veldig god) evt. annen fløte eller kokosmelk
finhakket hvitløk, mengde etter smak (kan fint droppes)
finhakkede urter, basilikum i dette tilfellet
havsalt og pepper
revet parmesan





Skjær potetene i tynne skiver. Legg halvparten av potetene i en godt smørsmurt ildfast form. Hell over litt fløte (som du har blanda med finhakka hvitløk, om det frister). Strø havsalt og pepper, og en raus mengde finhakka tørkede/friske urter over, legg resten av potetskivene over og hell på litt mer fløte. Sett i ovnen på 150 C i ca. 30 minutter - 1 times tid. Strø over masse revet parmesan og ferske krydderurter når det er klart for servering.





God appetitt!




4 kommentarer:

  1. Ser aldeles nydelig og appetittelig ut!

    SvarSlett
  2. Fløtegratinerte poteter er retromat jeg av og til fyser på men aldri lager. Men denne - ja, takk! Bra tips altså :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jo så godt! Og så enkelt.

      Slett