søndag 18. mai 2014

enkel rekesalat med appelsin og ingefær, koriander og guacamole


I denne såkalte salaten er det helt rene friske råvarer som får spille på lag. Det enkle er ofte det beste! Appelsin, koriander og ingefær er deilig sommerfriske smaker som fungerer som hånd i hanske til reker. Jeg nyter gjerne denne alene helt som den er, da er oppskriften fin til ca. to personer. Det kan selvsagt serveres til flere med litt annet godt tilbehør, kan også "fylles" ut med salatblader, tomat og annet, og funker meget bra som innslag på tapasbordet.


Rekesalat
3 avokado
3-4 ss god rømme, jeg bruker som regel Rørosrømme eller upasteurisert fra Avdem (kan droppes)
saft fra et par lime evt. 1 sitron + revet skall
1-2 ts revet fersk ingefær, alt etter smak
1 hvitløksfedd, presset
et dryss havsalt

ca. 1 kg ferske reker med skall
revet skall og saft fra 1/2-1 appelsin
1/2 ts chilipulver (kan droppes)
en stor neve finhakket frisk koriander

jeg prioriterer alltid økologiske råvarer

Pill rekene. Ha rekeskallene i en skål og de ferdigpillede rekene i en annen.
Del avokadoene på langs og mos dem med en gaffel. Finhakk eller riv ingefæren, press eller finhakk hvitløken og bland det inn i røra sammen med revet skall fra en sitron eller et par lime, saften av det samme og litt havsalt. 
Vask appelsina godt og riv skallet over rekene. Press safta av ca. halve appelsinen og tilsett litt chilipulver om det er ønskelig. Finhakk en raus neve med frisk koriander og dryss over. Bland godt sammen. Dander guacamolen på et fat, og deretter rekene på toppen.Og du - ikke la rekeskallene havne i søpla! De kan du lage den deiligste rekekraft på, smakfull og helsebringende som bare det. Oppskrift på digg krydret fiskesuppe med rekekraft i morgen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar