tirsdag 25. mars 2014

timianvafler


Matnyttige vafler med en liten snert av timian, i anledning den o'store internasjonale vaffeldagen!
Disse er energirike og mettende, og nytes helst med et godt lag av pålegg på toppen. Fyll dem med litt tomatsaus, ost og noe god skinke, så har du skikkelig pizzawaffels. Jeg smurte mine med alt jeg kunne lyste; godt upasteurisert smør, bacon, bløtkokte egg og hjemmesnekra leverpostei. Et helt lite herremåltid.

Vil du heller gå for en søtere vri kan du jo piffe dem opp med honning eller kokossukker og tilsette for eksempel litt kardemomme eller kanel.






Timianvafler
ca. 6 plater
5-6 store egg
220 g rørosrømme evt. annen rømme (gjerne upasteurisert) creme fraiche eller kokosmelk
1,5 ss fiberhusk
1 ts bakepulver, helst uten aluminium/antiklumpemiddel
2-3 ts tørka timian, eller mer
et liten klype salt


Ha alt i en bolle utenom krydderet og kjør det glatt med stavmikser. Tilsett timianen, rør godt og la svelle i minimum 20 minutter. Stek gode vafler i smurt jern, og nyt.



Sjekk også ut oppskriften på Macadamiavafler!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar