tirsdag 18. mars 2014

squash carbonara


Den pastafrie carbonaraversjonen!






Carbonara med squashpasta
beregnet og tiltenkt ca. 1 stk.
1 liten grønn squash 
en neve med hakket, skikkelig bacon
en skvett rørosrømme, evt. fløte eller kokosmelk
1/2-1 fedd hvitløk
et par ts tørka basilikum, eller en neve fersk
et par eggeplommer 
parmesan
salt & pepper to taste




Squashen strimles med en spiralizer, skjæres i tynne skiver med en ostehøvel eller i spaghettitråder med et juliennejern, som jeg har brukt her. Skjær baconet i biter, hakk hvitløksfeddet fint, og riv litt parmesan til topping hvis det frister.
Stek baconet og hvitløken i varm panne med litt smør og sett til side.
Kok opp vann i en kjele. Dra den bort fra plata og hiv i squashstrimlene som får trekke 2 minutter.
La strimlene renne kjapt av i et dørslag og hiv dem tilbake i kjelen hvor de blandes med en eggeplomme og en liten klatt rørosrømme, fløte eller kokosmelk. Ha i baconbitene og basilikum, noen kvernetak med pepper og bittelitt rent salt.
Server og dandèr med parmesan om du vil, og gjerne også med en eggeplomme på toppen (ikke bare for syns skyld altså, ettersom eggeplomme i rå tilstand er noe av den ypperste næringen du kan få, i tillegg til at det smaker deilig).




*Husk at mange bacontyper er utvannet så det skal kunne selges billig, og innsprøyta med både sukker, saltlake, røykaroma og så videre. Dårlig tegn. Skikkelig bra og godt bacon inneholder ikke slikt, men er bare rent kjøtt uten noe annet. Grøstad er et godt tips, men også f.eks Idsøe.




3 kommentarer:

  1. Den ene fristende oppskriften etter den andre :)
    Jeg oppdaget her om dagen at Tidsporten nylig har begynt å selge nitrittfri badsturøkt bacon med mineralsalt. Tror jeg må bestille den, og teste ut sammen med oppskriften din.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig med slike kommentarer!
      Det må jeg sjekke ut, lenge siden jeg har handla noe på Tidsporten nå. Takk for tips!

      Slett
  2. Nam denne carbonaraen skal absolutt prøves ut :)

    SvarSlett