fredag 28. mars 2014

"hvit" bringebærsjokolade med kokossmør


Små, enkle godbiter med et hint av hvit sjokolade, en dæsj av kokossmør og intens smak av bringebær - eller jordbær om du foretrekker. Helt uten sukker og annet tjafs.






Hvite bærhjerter
60 g kokossmør (kjøpes på helsekost/iherb)
90 g kakaosmør (kjøpes på helsekost/iherb)
20-25 g frysetørkede bringebær - eller jordbær (kan også kjøpes på helsekost/iherb)
vaniljepulver eller vaniljeekstrakt (kan utelates)
evt. en liten klunk lønnesirup eller honning, eller noen dråper stevia (kan utelates)


Kjør de frysetørkede bærene fint i en foodprosessor, eller knyt igjen en pose og bank løs med ei kjevle eller noe annet til du har helt finmalt pulver. Smelt kakaosmøret og kokossmøret over vannbad. Rør inn bærpulveret sammen med litt vaniljepulver/vaniljeekstrakt og en liten skvett lønnesirup eller honning dersom du ønsker det søtere enn det allerede er. Jeg ønsker ikke at alt skal være så søtt hele tiden og jeg kjenner heller ikke behovet for noe ekstra søtning her, men smak til og gjør som du føler for.

Blandingen røres sammen og helles over i små former, før det settes kaldt. Fryseren er særdeles effektiv hvis man er utålmodig. Nytes når de har fastna i fisken - og oppbevares ellers kjølig. 





1 kommentar: