onsdag 12. februar 2014

søtpotetsalat med brie og pecannøtter, og kjøtt fra friske dyr


I går slukte jeg denne kreasjonen til kvelds, og det smakte jammen ganske så godt.
En skikkelig sprudlende salat med en riktig så bra kombo av gode smaker.Det hele bestod enkelt av søtpoteter som ble skjært i biter og kokt. Salatblader (kjøp for all del økologisk - hvem vil vel ikke ha mat uten gift?), pecannøtter og brie (jeg velger helst upasteurisert). Salaten er dynka i masse god olivenolje.

Ved siden av hadde jeg noen rester av godt krydret ytrefilet - en glad gris fra Grøstad.
For meg er det helt vesentlig at dyr blir behandlet bra, og at kjøttet er friskt og rent. Naturlig mat kommer fra dyr som har fått bra og naturlig mat selv, og har fått leve naturlige og verdige liv. Slikt blir det godt kjøtt av, og godt kjøtt fra friske glade dyr går hånd i hånd med glade friske mennesker. Og til og med en frisk planet.

Etterhvert har man blitt valsende rundt i den tro at det å spise kjøtt er helseskadelig.
Kjøtt er og vil alltid være ganske naturlig mat for mennesker. Problemet er at vi har surret oss inn i en verden der det har blitt naturlig å tukle såpass med maten (i dette tilfellet dyr!) slik at den i mange tilfeller blir helseskadelig. Det er en tap-tap situasjon i alle ledd. Syke dyr, og syke mennesker. 
Jeg anbefaler på det sterkeste å lese dette innlegget om kjøtt og miljø som forklarer mye om hvorfor man ikke kan si at kjøtt er helseskadelig eller ødeleggende for klimaet så lenge man baserer det på totalt feil utgangspunkt. 

Problemet er at vi har mistet totalt respekt for naturen, og at vi ikke lenger spiser eller forvalter mat på jordas premisser.
4 kommentarer:

 1. Supert innlegg! Fristende kveldsmat og viktig kjøttinfo :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk tradisjonskost! Godt vi er flere :)

   Slett
 2. Ser vidunderlig ut! Hvor kjøper du upaseurisert brie?

  SvarSlett
  Svar
  1. Var vidunderlig, Marianne!
   Kjøper upasteurisert brie hos de fleste butikker som har en ostedisk faktisk. Lettere å finne enn man skulle tro. Den jeg oftest støter på er denne: http://gliha.blogs.com/.a/6a00d83425578653ef01543365b13b970c-500wi
   Finnes stort sett overalt. Støter på mye hvis man bare leser, graver og spør litt :)

   Slett