lørdag 14. desember 2013

snøballsjokolade: sjokoladetrøfler i kokos


Trøfler er liksom ikke noe man kommer utenom når man snakker om ultimat sjokoladekos. Mektige, fyldige og fløyelsmyke sjokoladekuler. De kan smakssettes med omtrent hva det skulle være, og lages på utallige måter. Varianten her lages på kokosmelk og klarnet smør, så blir den litt mer vennlig om man vil holde seg unna melkeprodukter, eller ikke tåler det noe særlig godt. Du kan selvsagt bruke fløte og vanlig smør også, som gjerne er det mest vanlige. 
Kokosmelken tilfører ikke noen utpreget kokossmak, og kulene må på ingen måte rulles i kokos heller. Hakkede mandler eller andre nøtter, tørket frukt, kakao, kanel og andre krydderier kan brukes med fordel. Trøflene kan også tilføres en ekstra pinch i form av revet appelsin, kaffe, rom, cognac, chili eller andre ting med futt i.


Sjokoladetrøfler
200 g mørk sjokolade, minimum 70 %
100 g kokosmelk (kan evt. byttes med fløte)
30 g smør eller klarnet smør (ghee)
-søtning etter ønske (dette er ikke nødvendig)
-krydder etter ønskeVarm opp kokosmelken i en liten gryte, dra den tilside og hiv i smøret og sjokoladen. La stå til det smelter inn og rør godt sammen. Hell over i en bolle, rør inn evt. ekstra smakstilsetning du måtte ønske og sett til side og la stå i noen timer til massen er tykna en del. Rull små boller og trill dem i kokos eller hva annet du måtte ha lyst på. Oppbevares kjølig, og har god holdbarhet. 

Tas gjerne ut noen minutter i forkant så de tempereres litt før de spises.

3 kommentarer: