lørdag 7. desember 2013

sjokoladeglass med rørosrømme


Mellom alle de tørre juleklassikerne på kakebordet kan det vel være greit å piffe opp med noe annet? Mektig konfektprega sjokoladedessert som lages med deilig Rørosrømme for eksempel? Se gjerne på den som et utkonkurrerende alternativ til delfiakaken. 
Tar ytterst liten tid å lage, og er klar til servering på flekken!






Sjokoladeglass
6 små glass
200 g mørk sjokolade, 70% eller mørkere
2 ss kokosolje, smelta
200 g Rørosrømme (evt. annen rømme eller creme fraiche)
2 eggeplommer
2 ss kokossukker 
4 ss lønnesirup
1/2 ts kanel eller mer

revet appelsinskall og evt. en klatt rømme eller pisket krem til servering


1. Smelt sjokoladen over vannbad, sett den til side til den er avkjølt og romtemperert, ca. 15 minutter (den skal ikke stivne).
2. Pisk eggeplommene fluffy et par minutter sammen med kokossukkeret og rør inn lønnesirupen.
3. Vend rørosrømma (evt. den ande rømma eller creme fraichen) inn i eggeplommedosisen, tilsett kanel etter smak og avslutt med å vende sjokoladen inn. Du vil merke at den stivner nokså kjapt.





Fordel røra raskt i 6 små glass. Dette er ganske mektige greier så selv om det kan se ut som en beskjeden mengde til hver vil en god dært være mer enn nok. Jeg brukte revet appelsinskal og litt rørosrømme til servering. Annet som gjør seg på toppen kan være pisket krem, hakkede nøtter eller nøttesmør, tørkede frukter osv... det gjør seg med en kontrast.

Tommel opp!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar