torsdag 12. desember 2013

paleo-lussekatter

Her er lussekattene for deg som vil ta det paleo. Altså, her har du bakst uten korn-, sukker- og melkeprodukter. Og gjær. For mange vil det bety blant annet fravær av oppblåst og vond mage etter å ha gumla i seg noen enheter. Og det er jo en rimelig ålreit ting, synes nå jeg. 

Selvsagt og naturlig nok kan ikke denne vrien sammenlignes på linje med melfylt gjærbakst da disse er et oppkomme av helt andre ingredienser - selv om jeg på mange måter synes de kan det likevel. For gode, det blir de definitivt! Skal innrømme at jeg ikke er enormt gira når det kommer til sånn liksom-bakst som dette, men saken er at de ble såpass overraskende gode at de lett overgikk mine nokså spede forventninger. Oppskriften er snappa opp hos de to søte folkene Jenny og Magnus på bloggen Undervårttak.Lussekatter i paleostil

12-15 stk passe små

6 egg

3 ss kokossukker

60 g kokosmel 
4 ss fiberhusk
90 g kokosolje, smør eller klarnet smør
5 ss kokosmelk
2 ts bakepulver
2 ts gurkemeie eller en liten dæsj safran om du har
2 ts kardemomme


egg til pensling
rosiner til pynt


Sett ovnen på 170 C. Smelt kokosolje, klarnet smør eller smør og sett til side. Pisk egg og kokossukker passe luftig. I en bolle blander du sammen kokosmel, fiberhusk, bakepulver, gurkemeie (har du safran bruker du selvsagt det) og kardemomme. Bland kokosmelk sammen med smeltet fett og eggedosisen, og bland det godt i det tørre til du har en jevn fin masse. La det hvile i minimum 5 minutter (grunnet fiberhusken). Opplever du nå at deigen skulle være litt for "våt", tilsett gjerne en teskje eller to ekstra med kokosmel, men vær forsiktig, for dette suger mye væske. Deigen må ikke være knaskende tørr heller. Litt fuktig altså, men såpass at fast at du får trilla noen pølser og laga noen katter.


Form deigen etter ønske, pensle med egg og stapp noen rosiner her og der. Stekes på midterste rille i ca. 15-20 minutter. 


3 kommentarer:

 1. Spennende! Men ingen safran? Smaker de like godt da da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp Hege! Smaker strålende, og litt kardemomme gjør også susen. Gurkemeie var det jeg hadde for hånden så jeg fikk med gulfargen - men bruk selvsagt safran om du har!

   Slett
 2. Tack! För ett fint inlägg och din länkning till oss:)

  Ha det underbart!
  Paleo så gott och så enkelt!

  Kram Jenny & Magnus

  SvarSlett