søndag 1. desember 2013

mandelbiscotti med appelsin og kanel


Som jeg lovet her på fjesboka om dagen, vil jeg etter beste evne forsøke å dele noen oppskrifter på litt snacks, godis og annet frem mot jul. Jeg kjører liksågodt på med en julesnacks-kalender - altså èn ny oppskrift hver dag.

I dag er det jo faktisk 1. desember og alt, så førstemann til å åpne ballet og luke nummer en får blir disse knasende mandelbiscottiene med sjokolade og en smak av appelsin og kanel. Disse er konsistensmessig harde og sprø, noe som er biscottiens varemerke, og som gjør den til et perfekt tilbehør til kaffe eller tekoppen. Cluet er å dyppe den harde kjeksen i koppen før inntak. Nammms!


Mandelbiscotti med appelsin og kanel
210 g mandelmel*
40 g arrowrootmel* 
2 ts bakepulver
95 g lønnesirup
1 egg, økologisk
revet skall fra 1-2 appelsiner eller noen klementiner
1 toppet ts kanel
litt vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

80 g mørk sjokolade, finhakket

etter steking: 40 g sjokolade til pynt1. Sett ovnen på 175 C.
2. Pisk sammen egget og lønnesirupen i en liten bolle.
3. Bland mandelmel, arrowroot og bakepulver i en annen, og hell i det våte. Tilsett kanel, vaniljepulver/vaniljeekstrakt og revet skall fra appelsin/klementin (vask alltid skallet på appelsinene, de må gjerne være økologiske. er de ikke det inneholder de langt mere giftstoffer og du bør vaske skallet ekstra godt.) Bruk en håndmikser eller lignende og kjør på til deigen kommer sammen.
4. Kna den hakkede sjokoladen inn med hendene, og form og klapp klumpen til et rektangel omtrent på størrelse med hånden din. Det må gjerne være litt flatere enn på bildet under.

5. Skjær i 8 like deler, legg det på en bakeplate (gjerne smurt, uten bakepapir) og sleng brettet midt i ovnen. Stek i 20 minutter.
6. Når 20 minutter har gått setter du ned tempen til 110 C. Stek i 25 minutter til.
7. Brettet tas ut, og den resterende sjokoladen smeltes og ringles over kjeksene. 


La stå til avkjølt, putt i kakeboks og oppbevar kaldt.

Ps. Jeg ser at det er flere som googler etter bloggen (hurra, hyggelig!), men husk at det går an å følge med på Facebook også - så får du oppskriftene rett i newsfeeden din der.

God første adventssøndag!Ps 2. *Mandelmel fås kjøpt i alle helsekoster evt. iHerb, samt enkelte vanilge dagligvarebutikker med over middels greit utvalg.
*Arrowrootmel kjøpes i enkelte helsekostsjapper med bra utvalg, men fås kanskje enklest tak i på iHerb. Arrowroot, er naturlig glutenfritt og kalles av noen pilerot på norsk. Roten finmales til pulver og dette er en av de formene for stivelse som er lettest fordøyelig for kroppen og som faktisk inneholder litt næring. Les mere om arrowroot ---> her.

2 kommentarer:

 1. Kommer det flere oppskrifter med arrowroot? Lønner det seg å kjøpe en 4-pk hvis man først bestiller? Takk for dette gode tiltaket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig at du liker det Anne-Britt. Jeg ville holdt meg til å kjøpe en pakke i slengen tenker jeg, man bruker gjerne ikke så himla store mengder av det om gangen, selv om du kanskje hadde spart noen få kroner på det totalt sett. Lønner seg uansett å holder seg under 1,8 kg så kan du velge billigste fraktalternativ (global priority mail) og under 200 kr (ca. 32 dollar) så slipper du tollavgift! For det vil du jo ikke ha... ;)

   Kommer nok flere oppskrifter med arrowroot ja. Om ikke i jula så hvertfall seinere fremover.

   Slett