søndag 15. desember 2013

sjokolademarsipan med chili

Tidligere oppfordra jeg til å droppe mandlene og heller lage litt pistasjmarsipan. Når det er sagt slår jeg gjerne et slag for den mer klassiske mandelutgaven altså, men man kan jo gjerne piffe opp litt? Chili og litt ekstra sjokolade skader aldri!






Sjokomarsipan med chili
200 g mandler, finmalte
3 ss lønnesirup
1 ss kokosolje, smelta
4 ts kakao, gjerne rå
1 ts chilipulver (eller mer etter smak)
eggehvite etter behov, ca. 1
litt vaniljepulver



Ha nøttene i en foodprosessor med S-blad og kjør til fint mel. Del det gjerne opp i flere bolker, så er det lettere å få alt jevnt og finmalt. Ha det finmalte mandelmelet i en liten bolle sammen med smelta kokosolje, lønnesirup, litt vaniljepulver (kan droppes), og litt chilipulver. Tilsett litt og litt eggehvite, og bland godt inn hele veien med en skje eller noe lignende til du får en fast masse. Smak til underveis med evt. mer chili, sødme osv. slik at du får det som du best foretrekker. Dette er jo smak og behag. Bland godt inn mellom hver lille dæsj med eggehvite du tilsetter. Start med en bitteliten dæsj. Det varierer ofte hvor mye væske de finmalte nøttene suger til seg, så ta heller litt for lite eggehvite enn for mye til å starte med, og tilsett mer underveis. Kna massen jevn og bruk gjerne hendene.

Rull små kuler eller pølser, og dypp de gjerne i litt smelta sjokolade om du ønsker det.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar