fredag 13. desember 2013

"hvit" sjokolade med tørket frukt og nøtter


Kokossmør er noe av det aller aller beste jeg vet. Det smaker helt himmelsk rett fra glasset, det kan puttes i eksotiske sauser, smøres på for eksempel et godt bananbrød og smaker helt fantastisk ved siden av litt mørk sjokolade til kaffen. Kokossmør, i motsetning til kokosolje som bare er selve rene oljen fra nøtten, er laget av hele kokoskjøttet. Det er altså revet kokos, bare enda mer revet om man kan si det sånn - helt finkjørt til smørkonsistens, på samme måte som nøttesmør. 

Å lage sitt eget kokossmør er også såre enkelt, sjekk det for eksempel ut her om du vil.

Uansett, blander du dette deilige kokossmøret med litt kakaosmør, så har du på noen få strakser laget din egen, skikkelig bra form for hvite sjokolade. Her er den i en slags fruktnøttvariant full av noe man ofte ser mye til i jula - nøtter og tørket frukt. Du kan tilsette litt søtning om du vil, men grunnet all den søte tørkede frukten kan det veldig fint droppes. Smak deg frem.










"Hvit" fruktnøtt
oppskrift adoptert og inspirert av My Paleo Pantry
100 g kokossmør (helsekost eller iherb)
70 g kakaosmør (helsekost eller iherb)
1 ts vaniljepulver eller litt vaniljeekstrakt 
et par ss lønnesirup, honning eller litt annen ønsket søtning (kan droppes, det gjorde jeg)
50 g hakkede nøtter, valgfritt (cashew, valnøtt, mandler, pistasj, macadamia.....)
100 g hakkede frukter (fiken, dadler, aprikos, tranebær....)
revet appelsin- eller klementinskall, aller helst økologisk


Finhakk kakaosmør og smelt det sammen med kokossmøret over vannbad.
Finhakk nøttene og den tørkede frukter og hiv det i sjokoladebollen sammen med litt vaniljepulver.
Bland inn og ha det hele over i en liten brødform eller konfektform eller noe lignende. Topp med masse revet appelsinskall (vask appelsin/klementinene godt, og ekstra godt om du ikke bruker økologisk) og sett kaldt.




2 kommentarer:

  1. Aiai, må bare si det, du er helt rå ! Tusen takk for alle oppskrifter du legger ut på løpende bånd,
    måtte denne bloggen bestå for alltid, i allefall at den blir liggende i eteren :-) God førjul :-)

    SvarSlett
  2. Fyttiflate for en fin kommentar! Tusen hjertelig takk, anonymus!
    God helg og god jul!

    SvarSlett