fredag 6. desember 2013

hjemmelaget sjokonøttpålegg - nugatti uten tull!


Ditt eget sjokoladepålegg kan lages så hurtig som på et par små minutter, og er mest sannsynlig en bedre variant enn du noen gang vil finne i en boks i butikkhylla. Til informasjon smaker dette faktisk forbausende likt Nugatti!

Jeg skal holde meg for god til å servere saftige gloser om butikk-kjøpt sjokoladepålegg og sukker og tilsetningsstoffer og helseskade og den slags, så i stedet vil jeg bare formidle; gå for denne varianten! Den er god! Du kan bruke ferdigkjøpt nøttesmør, eller lage ditt eget. Det tar nemlig ikke lang tid det heller. Overraskende godt, forferdelig enkelt. 


Hjemmelaget sjokonøttpålegg
80 g hasselnøttsmør (eller hele hasselnøtter)
80 g mandelsmør/cashewnøttsmør (eller hele nøtter)
12-14 dadler
2 store ss kakao, gjerne råkakao
litt vaniljepulver eller vaniljeekstraktOm du bruker ferdigkjøpt nøttesmør hives alt i en foodprosessor med S-blad, og kjøres glatt sammen. Om du har en god stavmikser kan det også funke greit. Smak, og putt evt. en daddel eller to til oppi dersom du føler behovet.


Får du ikke fatt på ferdigkjøpt nøttesmør er det ikke spesielt mye kjas og mas å gjøre det selv: 

ha nøttene i ovnen på 140 grader i ca. 15 minutter, eller til det begynner å lukte deilig hasselnøtt. Ta de ut og bruk et klede som du putter de i for å få gnidd av det meste av skallet (det smaker nemlig litt bittert), det løsner ganske lett. Ha nøttene så i foodprosessoren sammen med cashewnøtter eller mandler og kjør det i noen gode minutter helt til du har et glatt fint nøttesmør. Det kan være lurt å stoppe maskinen innimellom og skrape ned nøttemassen som samler seg rundt kantene. Hiv så i kakaoen og dadlene i og evt. litt vaniljepulver og kjør igjen til en fin og jevn masse. 


Knekkebrødene du ser under pålegget på bildet er supergode og jeg har linka til dem i flere andre innlegg, men man kan jo aldri gjenta en god ting for mange ganger - du finner oppskriften hos Gry her.

2 kommentarer:

  1. Oooh! Lenge sidan eg har laga sjokoladepålegg no, det skal definitivt lagast til julefrokosten :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja ikke sant. Garantert en killer kombo med det gode brødet ditt... ;)

      Slett