fredag 20. desember 2013

hasselnøtt- og mandelflarn


En liten twist på den gode gamle klassikeren mandelflarn. Her er de laget på kokossukker og i tillegg er en del av mandlene byttet ut med hasselnøtt. Knasende godt og sprøtt!




Mandelflarn med en twist
ca. 22 stk
50 g finmalte mandler + 50 g finmalte hasselnøtter (eller bare mandler om du vil)
75 g kokossukker 
100 g smør
1 strøken ss arrowrootpulver
1 ss lønnesirup


Sett ovnen på 200 C. Kle bakeplater med bakepapir (ubleika er best). Mal mandler og nøtter fint med foodprosessoren eller en kvern. Enkelte steder (helsekost) kan man også få kjøpt ferdigmalt. Ha smør, kokossukker og arrowrootpulver i en gryte og smelt sammen på middels varme. Rør en del til alt er godt blandet og tilsett finmalt mandel og nøtt før du varmer opp igjen i et par minutter. Rør jevnlig. Ha en teskje med røre per kjeks på brettet, og beregn 9 stk per brett (disse flyter ut!). Stek ett og ett brett i midten av ovnen i ca. 5 minutter. Ta ut og la avkjøles på brettet. De stivner og avkjøles kjapt.
Oppbevares helst kjølig i kakeboks.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar