tirsdag 10. desember 2013

fantastiske sarah bernhardt


Når det kommer til denne oppskrifta har jeg vanskelig for å ikke la begeistringa ta meg, for dette ble gull!

Sarah Bernhardt
ca. 25-30 stk
Bunner:
100 g mandler
100 g hasselnøtter
2 store eggehviter
4 ss kokossukker
60 g lønnesirup


Smørkrem-topping:
2 store eggeplommer, romtemperert
0,5 dl vann
60 g kokossukker
4 ss lønnesirup
150 g usalta smør, eller klarnet smør, romtemperert
en liten dæsj vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

150 g mørk sjokolade + 1 ss kokosolje til finish
Bunner:
Sett ovnen på 170 C. Kjør mandler og nøtter fint i en mandelkvern eller bruk foodprosessoren. Bland sammen med eggehvite, kokossukker og lønnesirup til en jevn masse. Rull små kuler (ca. en strøken spiseskje pr kule), plasser på stekebrettet og trykk de ca. 1/2 cm flate. Inn i ovnen med dem på miderste rille i ca. 15 minutter. Avkjøl på brett.


Kremtopping:
Kok opp vann og kokossukker og la det putre i 5-10 minutter så det tykner en smule. La det avkjøles noe og rør inn lønnesirupen. Tilsett eggeplommene når væsken er romtemperert. Pisk det romtempererte smøret med håndmikser i en bolle, mens du tilsetter litt og litt av det våte. Pisk til du har en jevn krem. Viser det tendenser til å skille seg, noe som kan skje, fortsetter du bare å piske på høy hastighet. Kremen skal være passe fluffy og fin.


Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt små kremtopper på hver lille bunn. Eller bare bruk en skje til å scoope ut små topper. Sett kaldt, gjerne i frys, mens du smelter sjokoladen sammen med kokosoljen over vannbad, i en litt dyp skål. Dypp hver småkake på hodet ned i sjokoladeskåla så du dekker kremen og vel så det. Sett kaldt til stivna. Og oppbevar kjølig i tett boks.
2 kommentarer:

  1. Mmmm, må prøve neste gang jeg har litt tid på kjøkkenet. Ser kjempegodt ut!

    SvarSlett
  2. Do it Melissa! Går god for denne ;)

    SvarSlett