mandag 23. desember 2013

enkel fløteiskrem med lønnesirup og kaffe


Hjemmelaga is er alltid suksess! 
Ekstra godt er det også om man har tilgang på fløte fra fersk, upasteurisert melk. Enkel, nydelig god og lettfiksa fløteiskrem er det uansett. Og selv om det er vel så godt å varme opp feit melk eller fløte, bruke iskremmaskin og lage hjemmelaget is på "skikkelig" vis, er denne enkle isen laget av blant annet pisket kremfløte og lønnesirup aldeles nydelig. Fort gjort, og rimelig smakfullt. En touch av kaffe i iskremen funker perfekt, og et godt tegn er det definitivt når noen i huset ivrer etter å slikke bollen.

Kaffe-fløteiskrem
5 dl fløte
5 eggeplommer
40-60 g kokossukker
3 gelatinplater evt. tilsvarende mengde gelatinpulver
1 dl nytrekt sterk kaffe
60-80 g lønnesirup
litt vaniljeekstrakt eller vaniljepulver


Pisk fløten til krem og sett til side. Legg gelatinbladene i kaldt vann i ca. 10 minutter. I mellomtiden fikser du i stand noe sterk kaffe. Når gelatinbladene er oppbløtte, rører du de ut i den varme kaffien. Pisk så eggeplommene med kokossukkeret et par minutter til det har blitt fluffy og litt lysere i fargen. Rør inn litt av lønnesirupen i kaffe- og gelatinblandingen, og hell det sakte over i eggeplommeblandingen mens mikseren fortsatt går. Vend så blandingen (sørg for at den er romtemperert eller kaldere så ikke kremen smelter) godt inn i den ferdigpiska kremen. Smak på blandingen og tilsett mere lønnesirup om du føler det trengs. Hell i ei lekker skål og sett på frys i noen gode timer eller over natta.

Ta gjerne isen ut av frysen minimum 15 minutter før servering, så den får temperert seg litt. Grunnet innholdet av gelatin vil denne bli littegranne fromasjaktig når den tiner, og vil ikke smelte så lett på samme måte som den ellers ville gjort. Litt hakka nøtter eller sjokolade gjør seg innmari godt til servering.

1 kommentar:

  1. Den så god ut :)

    Prøver å holde meg endel unna melkeprodukter selv :)

    SvarSlett