onsdag 18. desember 2013

en himmelsk munnfull: mektig mørk konfektkake med pistasj og tranebær


Denne mørke, feite, smakfulle konfektkaka er så mektig og så god at man nesten får hjertebank av å tenke på det. Den ufattelig enkel å lage, og trenger ingen steketid. Et par-tre minutter er omtrent det eneste som skal til for å snekre sammen denne sjokoladetrøffel-lignende kaka i delfiaaktig stil. Jeg lover, denne får flere bein å gå på!




Konfektkake
300 g mørk sjokolade av god kvalitet, minimum 70%
150 g smør eller klarnet smør (du kan også bytte ut noe av smøret med en klatt kokosolje)
5 ss lønnesirup
1 ts vaniljeekstrakt eller litt vaniljepulver
1,5 ts kanel
2 eggeplommer

et par-tre never med nøtter og tørket frukt: jeg brukte dadler, tørket aprikos, masse tranebær og pistasjnøtter.


Smelt smøret og ta kjelen av varmen. Hakk sjokoladen fint og la den smelte i smøret mens du rører det sammen til en jevn blanding. Ha sjokoladeblandingen over i en liten bolle og hiv i lønnesirup, vanilje, kanel og eggeplommer. Bland alt godt inn med en visp. Hell over i en liten brødform eller en annen liten form. Jeg heller først i ca. 1/3 av blandingen, drysser i en neve med litt tørket frukt, heller over 1/3 til av sjokoladeblandingen, og drysser i en neve med hakkede nøtter før jeg heller over det siste sjokoladelaget. Topper så med masse tørket frukt og nøtter på toppen.
Kaka settes kaldt i 3-4 timer før den kan serveres. Oppbevares kaldt og kan også fryses.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar