tirsdag 31. desember 2013

banan-panna cotta med karamelltopping


Nyttårsdessert? Panna cotta med banansmak og karamell på toppen er nemlig ikke et så altfor gærnt valg! Denne "kokte fløten", som panna cotta jo betyr, lages her med kokosmelk som et alternativ til fløte, men det er selvsagt tillatt å gå for sistnevnte. Kokossukker er også en hyppig gjenganger når det gjelder søtning her i gården, fordi det har en god smak, og er utrolig mye gunstigere for kroppen din enn hvitt sukker. 
Desserten har et friskt og litt annerledes piff av banan. Banan-panna cotta med karamell
ca. 4-6 små glass
3 dl kokosmelk (du kan også bruke fløte)
2 store ss kokossukker
160 g, ca. 2 små eller en svær banan 
1 strøken ss gelatinpulver
liten knivspiss vaniljepulver eller vaniljeekstrakt


Karamellen:
60 g kokossukker
1 dl kokosmelk (eller fløte)
1/3 ts kanel
liten knivspiss vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
30 g smør eller klarnet smørVarm kokosmelken forsiktig sammen med kokossukkeret. Tilsett gelatinpulver og rør det godt ut. Kjør banan glatt med stavmikser og hell kokosmelkblandingen sakte i bananmosen mens du rører. Hell i små glass og sett kaldt. Det stivner relativt kjapt. 
Ved servering koker du opp kokosmelk, kokossukker, kanel og litt vanilje, og lar det småputre på lav varme i ca. 10 minutter til det tykner litt. Slå så av varmen og rør smøret inn, før du fordeler det over panna cottaen og serverer. Desserten er ingen "samlevare" så denne burde spises relativt fersk.
1 kommentar: