tirsdag 26. november 2013

tynne, saftige pannekaker med sitronsmør


Ingen dum idè å svelge unna denne pannekaketallerkenen til lunsj! 
Saftige, utrolig enkle og gjort i en aldri så liten fei. 
Det er selvsagt ikke obligatorisk å spise pannekakene med sitronsmøret (men jeg har ikke tenkt til å nekte for at det er godt). Her har jeg kjørt på med en dæsj rømme i tillegg.

Sitronsmøret
lager du i såfall først: 35-40 g smør smeltes og has over i en skål. Riv skallet av en økologisk sitron og ha det i. Har du ikke øko-sitron bør du vaske skallet ekstra godt først. Del sitronen i to og skvis saften over i smøret. Når blandingen er avkjølt rører du inn 1 eggeplomme og en god dæsj lønnesirup eller honning. Sitronsaft og søtning justerer du etter smaksløkenes preferanser. Sett kaldt. 


Pannekakene fikser du ved å blande samme 6 (økologiske) egg, 200 g rørosrømme (eller annen bra rømme, evt. creme fraiche), 1 ss fiberhusk pluss litt vaniljepulver og kardemomme om du vil. Bland alt sammen la røren få svelle i minimum 10 minutter så fiberhusken får svelle opp. Stek pannekakene i godt med kokosolje eller smør. Oppskriften funker også superfint som påleggspannekaker som du kan piffe opp og fylle med f.eks godt smør, tomat, ost, krydder og bacon eller annet du måtte ha når det kommer til fyll-preferanser. De kan også stekes som vafler - det har nemlig Melissa har gjort, og det er altså fra henne jeg har adoptert oppskriften.

Oppskriften forsyner deg med omtrentlig 10-12 tynne pannekaker.

Nyt!

2 kommentarer:

 1. Fyttikatta, det hørtes godt ut! Og må bli frokosten i morgen tidlig!
  takk for idéen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dødsgodt! Og selv takk for ideen og oppskriften!

   Slett