torsdag 7. november 2013

sjokoladebanan-muffins med nøttesmørtopping


Disse såkalte cupcakesa, hvis man kan kalle det det, er et eksperiment som ble trommet sammen for urlenge siden men som jeg bare aldri har fått somlet meg til å poste ut. Dette representerer ikke de klassiske klissete, sukkerfylte og oversøte muffinscupcakesene, men heller noen litt mere matnyttige noen som absolutt har havna i godkjent-bunken av oppskrifter. Utgangspunktet er dette bananbrødet, som forresten bare er helt knakandes godt (spesielt servert med en tykk skive smør på toppen), her tilsatt litt ekstra kakao. På toppen har jeg planta en slags frosting som jeg slumsa sammen av litt nøttesmør, kakao, lønnesirup og diverse andre godsaker.


For å lage disse følger du altså enkelt og greit oppskriften på bananbrødet, tilsetter en eller to ekstra spiseskjeer råkakao og kanskje en ekstra skje honning. I tillegg bytter du altså ut brødforma med muffinsformer, og steker det noe kortere. Sånn ca. 15-20 minutter, sjekk med bakenål, det skal ikke sitte noe deig fast.

Til toppingen er det tatt veldig på gefühlen, men blander du sammen noe sånt som:
60-70 g hasselnøttsmør (eller annet nøttesmør for den saks skyld),
en raus dæsj lønnesirup eller honning (jeg ELSKER denne lønnesirupen)
kanskje litt kokossukker,
en stor slump kokosmelk (noe sånt som 100 g),
rundt 30 g råkakao og gjerne en slant med kokossmør eller vanlig smør om du vil,
så skulle du ende opp med noe ganske så brukbart. Her gjelder det åltså bare å la smaksløkene lede veien alt etter hvor søtt man ønsker det, hvor mye nøttesmør man ønsker, hvilken konsistens man ønsker osv.

Smak deg frem! Enjoy.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar