fredag 15. november 2013

guacamole med brunet smør og karamellisert hvitløk


Hva med å tilføye guacamolen litt ekstra schwung neste gang du lager den? 
Har du noen få minutter ekstra til overs (og det har du jo, når du har fått smaken på denne), så går du nemlig for denne sorten som er plukket fra Thomas Rode Andersen sin bok "Tilbake til røttene". Den er nemlig spekket med ovnsbakt hvitløk og brunet smør..... Yummo! 








Avocadopurè med brunet smør og karamellisert hvitløk
3 stk avocado
1 hvitløk (hele hvitløken ja)
1/2 lime

1/4 - 1/2 chili, finhakket (kan droppes)
50 g usaltet smør, øko foretrekkes
valgfritt: hakket paprika, hakkede friske urter, hakket rødløk osv.
salt og pepper



1. Sett ovnen på 120 grader. Når den er varm hiver du hele hvitløken (ja, med skallet på) inn og lar den bake i 40 minutter.
2. I mellomtiden finhakker du chili og river skallet fra limen. Vask limen godt først.

3. Varm smøret på middels varme til det blir brunt, og sil det. 
4. Når hvitløken er ferdigbakt tar du den ut og skviser hvitløksfeddene ut. Bruk ca, halve hvitløken. Resten sparer du til noe annet godt. Eller lag dobbel porsjon når du først er i gang.
5. Hiv feddene i en foodprosessor sammen med avocado, revet limeskall, finhakket chili (skyr du sterke smaker dropper du denne), evt. hakket paprika og friske urter (koriander funker veldig bra) og salt og pepper. Du kan også bruke stavmikseren. Kjør sammen til en glatt masse og spe med smøret, litt etter litt. Juster med salt, pepper og andre krydderier etter smak og behag.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar