mandag 14. oktober 2013

macadamiavafler

Ute etter en oppskrift i vaflestil som ikke er bombet av næringsfattig mel og 
sukker? Som til og med kan matche det viktigste kriteriet av alt; god smak? Stans her. 



Kall det gjerne paleovafler om du vil. Supersnedige hjerteformede kaker som lages med masseviss av gode nøtter og lynets hastighet. En vinner for hele kroppen som er helt fri for både gluten, mel og melk.





Macadamiavafler
ca.6 plater
(oppskrift knabba fra Against all grain)

130 g macadamianøtter (bløtlegg nøttene aller helst i vann natten over)
3 egg
1,5 dl kokosmelk
5 ss smeltet kokosolje eller smør (jeg bruker en blanding)
1-2 ss lønnesirup eller honning
1,5 ss kokosmel
1/2 ts natron
1/2 - 1 ts kardemomme eller kanel (valgfritt)


Bløtlegg nøttene i vann sammen med en liten dæsj rent havsalt natten over. (Dette er viktig for å gjøre nøttene mer fordøyelige slik at næringsstoffene blir mere opptakelige for kroppen. Trikset er altså at man med dette fjerner uheldige substanser i nøttene som vanligvis hindrer næringsopptak). Skyll av nøttene. Hiv alt av ingredienser i en bolle, og kjør det glatt med stavmikseren. La svelle i noen få minutter mens jernet blir varmt og stek i vei. Det skulle gi deg noe sånt som 6 vaffelplater.

Smør og lønnesirup på toppen er en uslåelig kombo! 






2 kommentarer: