søndag 22. september 2013

uhyre god snacks: ristede nøtter med kanel og lønnesirup


Trenger du noe godt å snacke på til vinglasset? Noe skikkelig digg som gjør seg perfekt til ostefatet? Smakfulle nøtter å drysse på yoghurten? Eller over fløteisen? Snack på tapasbordet? Eller bare noe godt å knaske på generelt?
Gjør deg selv en liten tjeneste og lag disse ristede nøttene. Jeg gir deg herved medfølgende kvalitetsgaranti. Fryktelig godt og uhyre enkelt!



https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=71d3cbf50d&view=att&th=14146e42bc502845&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8X6nKS8puireslr2hAa8Sw&sadet=1379876680552&sads=L4m2lKWHWXHvZMetsR29NOwSnok



Gjør følgende:

Sett ovnen på 160 C. Smelt ca. 3 ss smør på lav varme i en liten kasserolle, og rør inn 2 ss lønnesirup (honning kan også brukes) og 0,5 - 1 ts kanel. Vend inn ca. 250-300 gram valgfrie usaltede nøtter, dette kan være alt fra valnøtter, paranøtter, cashewnøtter, pecannøtter, mandler osv. Du velger. (På bildet over ser du pecan, valnøtter og mandler). 

Spre nøttene utover en bakepapirkledd stekeplate og dryss over litt havsalt eller flaksalt*. 
Sett plata midt i ovnen og la den stå ca. 10 minutter. Vend litt på nøttene med en stekespade og la det stå ca. 10 minutter til. Nøttene skal være lett brune i fargen når de er klare. Ta ut, avkjøl og NYT.



3 kommentarer:

  1. Fyttikatta! Nå har jeg bladd gjennom mange av oppskriftene dine! Herlighet hvor mye delikate greier du har lagd, fine bilder! Dette så ut som uhyre gode nøtter :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Marie, nå gjør du meg glad! Tusen takk for fine ord! Nøttene er absolutt fantastiske og må i grunn bare testes ;)

      Slett