tirsdag 16. juli 2013

hjemmelaget gelè på en-to-tre

Det er ikke så lenge siden jeg posta et lite innlegg om kraft og dens helbredende virkning på kroppen - blant annet på grunn av innhold av kollagen/gelatin som er superoppbyggende næring for vevet, tarmene og kroppen vår generelt. Å lempe inn langt mere gelatin i kosten er en fornuftig ting å gjøre - og et genialt alternativ til å kjøpe de knalldyre anti-age kollagenkremene som koster hele lommeboka og som faktisk er langt mindre effektive alternativer. Her har du en dessert med power i!

Å lage sin egen gelè er forresten noe av det enkleste man kan finne på - det er idiotsikkert og det koster deg minimalt med tid. Kok opp vann med litt søtning og vaniljestang. Ha i moste bær og la det hvile over natten (for maksimal smak), eller bare noen timer. Sil det dagen etter og kok opp med gelatinpulver som du rører ut før du setter det kaldt en liten stund. 


Helt fabelaktig og godt med næring, hvertfall om du serverer en porsjon med pisket eggedosis av rå eggeplommer og litt vanilje som her. 




Hjemmelaget bærgelè 
600 g bær (jordbær, bringebær eller blåbær - kombiner etter ønske)
1 l vann
1 vaniljestang eller litt vaniljepulver
2-3 ss kokossukker
2 ss honning eller lønnesirup
saft fra en sitron
4 gode ss gelatinpulver


1. Kok opp vann.
2. Ha i bær, frosne går fint. Mos dem. Rør i kokossukker og lønnesirup/honning og saften fra en halv sitron. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og putt alt i. Eller ha i en teskje vaniljepulver. Sett i kjøleskapet og la det hvile over natten (du kan også la det stå og trekke et par timer bare, men da mister du mye av den fyldige bærsmaken du får om du lar det stå litt lengre).
3. Sil av bærene og ha saften i en kasserolle. Sett varmen på medium og ha i gelatin. Rør i den varme saften til gelatinen er oppløst.
4. Hell i bolle/porsjonsformer og sett kaldt.

Når du serverer - pisk noen rå eggeplommer sammen med litt vaniljepulver, lønnesirup, kokossukker eller rårørsukker, og du har en næringsrik nydelig eggevaniljesaus.

Godt? Helt garantert!



3 kommentarer:

  1. dette ser kjempe digg ut! kan man bytte ut gelatin pulveret med plater? evnt hvor mange? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det kan du! 1 ss pulver skal tilsvare ca. 1 plate, etter hva jeg kan huske :)

      Slett