torsdag 6. juni 2013

biffstrimler litt sånn marokkostyle: med krydret blomkålris og spisskummenkrydrede grønnsaker


Dagens middagtallerken: biffstrimler med krydret blomkålris, nøtter og spisskummenkrydrede ovnsbakte grønnsaker. Et lite fyrverkeri av marokkanske smaker og en krydderfest i munnhulen!  
Bra mat som smaker digg, er rask og som også er ren og naturlig; med andre ord utmerket paleomat.




Oppskrift skrapt sammen fra boken Well fed av Melissa Joulwan.

Ovnsbakte spisskummenkrydrede grønnsaker
3 gulrøtter, i strimler
2/3 paprika i strimler
1/3 squash i strimler
1/2 rødløk i strimler
evt. andre grønnsaker du har liggende
2-3 ss smør, ghee eller aller helst kokosolje
1 ss spisskummen
1/2 ts kanel
1/2 ts salt
1/2 ts sort pepper

Krydret blomkålris med nøtter1 blomkålhode, raspet
2 store ss smør, ghee eller kokosolje
1-2 hvitløksfedd, finhakket

1 ts spisskummen
1 ts kanel
salt og pepper etter smak
1 full neve pecannøtter, valnøtter, pinjekjerner eller annet du har liggende i den dur

Biffstrimler (jeg hadde økologisk fra storfe)


Sett ovnen på 180 C og skjær alle grønnsakene i strimler. Varm smøret raskt i en liten kjele, tilsett alt krydderet og vend grønnsakene godt inn. Spre de smør- og krydderdekte grønnsakene utover en bakeplate. Mens du venter på at ovnen blir varm kjører du litt og av blomkålen med stavmikser slik at den blir grovt most og "risaktig". Du kan også kjøre det i foodprosessor. Pass på at du tar litt og litt om gangen så det ikke blir fullstendig blomkålmos. Ha alt over i en bolle etterhvert. Smelt smøret og tilsett krydderet og hvitløken. Rør det inn i blomkålrisen.

Sett bakeplaten med grønnsakene i ovnen og sett timeren på 20 minutter. I mens varmer du blomkålrisen sammen med nøttene i en stekepanne på middels varme. La det surre litt mens du steker biffstrimlene i litt smør eller ghee og krydrer dem med salt og pepper i en annen panne. Når biffstrimlene er ferdige og blomkålrisen er varm og god, skulle sånn ca. grønnsakene være ferdige. Voila. Ha gjerne en god kvast fersk koriander på toppen og. Det er så godt. 



2 kommentarer: