lørdag 18. mai 2013

bæriskrem med softiskonsistens - verdens kjappeste og beste is!


En nydelig og perfekt kremet iskrem! Noe av det beste er å lage sin egen is fra scratch - og når det går så kjapt og enkelt som her så finnes det ikke en eneste unnskyldning for å la være. Dette er isen man kan kose seg med hver dag!






Dette geniale og enkle eggeplomme- og bær-tipset fant jeg inne hos Fra jord til bord (selvsagt..). 


Denne isen, i all sin enkelhet, smaker bare helt fantastisk. 


Det eneste du trenger å gjøre å piske eggeplommer i noen minutter til de blir luftige og fine sammen med bittelitt søtt etter ønske, og deretter blende det sammen med frosne bær til du har en deilig og softisaktig bæriskrem. 









Bæris med softiskonsistens
en deilig porsjon til ca. to stk

6 eggeplommer, øko 

ca. 5 dl frosne bær eller frukt (bringebær, jordbær, mango, blåbær, banan osv...)
litt naturlig søtt: honning, kokosblomstsukker, rårørsukker, lønnesirup, daddelpasta e.l


Eggeplommene piskes luftig sammen med litt søtt. Bruk det du foretrekker. Jeg liker lønnesirupen. Du kan ettersøte og smake til etter at bærene er blendet inn. Finn frem stavmikseren eller en foodprosessor, hell de piskede og fluffy eggeplommene over bærene og kjør til du har en glatt og deilig masse.

Nytes umiddelbart!





4 kommentarer:

  1. Elsker denne oppskriften, hurra for Gry!

    SvarSlett
    Svar
    1. Absolutt mye å rope hurra for Ida, den er bare himmelsk!

      Slett
  2. Så herlig! Har faktisk ikke prøvd lignende oppskrift før. Skal gjøres snarest!:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, all ære til den som kom opp med ideen altså! Det er så enkelt, sunt og himmelsk godt at du simpelthen bare MÅ prøve ;)

      Slett