tirsdag 9. april 2013

kjøttbolleegg!


Det gjelder å ha litt kreativitet i ermet når det kommer til lunsj og annet, spesielt når man utelater brødet. Nå skal ikke jeg motta noe særlig kreds for å ha kommet opp med denne fiffige ideen, men den er aldeles toppers, det må jeg si. Produktet er så enkelt som kokte egg pakket inn i krydret kjøttdeig, og det fungerer helt utmerket. Rull inn i litt folie og stapp i veska. Lunsj to go!



Kjøttbolleegg
4 stk.
4 egg
1 pk kjøttdeig (ca. 400-500 g)
1/2 rødløk, finhakket (kan droppes)
salt og pepper
krydder etter ønske


1. Kok egg. Sånn passe hardkokt eller litt bløtkokt, du bestemmer. 
2. Sett ovnen på 180-190 C. 
3. Bland kjøttdeig med salt, pepper og krydder du synes smaker bra. Jeg brukte tørket paprika, koriander og spisskummen. Basilikum, oregano, timian osv. er også fint. Ha også i finhakket rødløk om det kan friste. Bland godt sammen.
3. Pell skallet av eggene, del kjøttdeigen i fire like deler, klapp hver del utover så de blir paddeflate og pakk hvert egg inn i kjøttdeigen. 
4. Dekk en bakeplate med folie eller bakepapir og stek -  ca. 25 minutter. 

Oppskriften har jeg sett litt rundt omkring, sist observert for eksempel inne hos Sara på Paleoliv.


-Ane


2 kommentarer: