tirsdag 2. april 2013

god helse - hvorfor bry seg?

Livsstilssykdommer er noe vi alle er kjent med. Det er nesten litt sånn at det virker som om det er blitt en skikkelig normal å ha en eller annen form for sykdom. Det er blitt helt vanlig og hverdagslig, og det er snart mere normalt å ha en eller annen form for allergi enn å ikke ha det. Eller å være feit. Betennelsessykdommer, diabetes, kreft, astma, eksem, allergier, fedme, irritabel tarm, hjertesykdom, demens. Det er en lang liste, og det som er fellestrekket for alle denne typen sykdommer er at de ofte har en direkte link til livsstil. 

Måten vi lever på, måten vi spiser på og ikke minst hva vi spiser er viktig. Hjernen og kroppen bygges opp av maten vi spiser, og den energien vi tilfører. Hva hvis vi da bare spiser "dritt"? Masse stivelse og masse sukker? Skremmende mange spiser svære mengder av denne typen "mat" hver eneste dag. Byggestoffene som smører maskineriet, livnærer kroppen og legger grunnlaget for helsen og psyken din - ja det er det maten din som står for.

Okei, og hva så? Hvorfor bry seg? Hva er egentlig vitsen med å henge seg opp i hva en konsumerer av mat?  Hva er poenget med å bry seg, og hvorfor i all verden skal vi gidde å gjøre noe med det? Kan vi gjøre noe med det?

Ja, det kan vi. Vi kan slutte å spise den maten som gjør oss syke. 


Her kan du se konsekvensene om vi ikke gjør det. 
Visste du at grunnen til at du spiser så mye, ofte mere enn du skal, handler om hormoner som blokkerer sultfølelsen og låser fast fettet ditt? Dess mere sukker, brød og andre karbohydratrike matvarer som får blodsukkeret ditt til å sprenge i taket du inntar, dess mere fett lagrer kroppen din og jo mere sulten blir du. Høyt blodsukker --> større fettlagring --> mere sult. Det er denne onde sirkelen og deilige "gavepakken" du får på kjøpet om du spiser massevis av brød, pasta, godterier og snop hver dag. Å spise lite karbohydrater er farlig sier du? Kanskje noe å revurdere? Se bare her...


3 kommentarer:

 1. Jeg har fått følelsen av at det er svært få som IKKE har helseproblemer av noe slag, enten det er sykdom, dårlig fordøyelse eller intoleranser, hodepine/migrene osv. Det er skummelt. Bra innlegg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra Ida.
   Skummelt ja, det er nærmest helt vilt når man starter å grave litt i det! Godt det er noen som viser engasjement - det har blitt en kræisi verden.

   Slett
 2. Jätte bra inlägg!! Vi blir verkligen vad vi äter!!

  SvarSlett