torsdag 7. mars 2013

kyllingboller med kokos og karri

Kylling, kokos og karri i bolleform, passe eksotisk og fint. En helt topp kombo av gode ingredienser - akkurat sånn kroppen (og munnen) liker det!

Oppskrift snappet fra den herlige boken "Helt naturlig" av Mark Sisson og Jennifer Meier. 




Kokos- og karrikjøttboller av kylling
ca. 20-30 boller
ca. 700 g kyllingkjøtt (kjøp ferdigkvernet eller hiv i prosessoren. ikke kyllingkjøttdeig!)
50 g kokos
1 god neve fersk koriander eller bladpersille
1 egg
1 stor gulrot, revet
2-3 ts karri
2 hvitløksfedd
salt og pepper


Riv gulroten passe fint på et rivjern, kutt kyllingen i passe store biter og og hiv det sammen med resten i foodprosessoren eller kjøkkenmaskina. Kjør på til du har en jevn masse. For optimalt resultat og mest saftige kjøttboller, bruk helst kjøtt fra både bryst og lår. Om du bare skulle ha filetkjøtt tilgjengelig, sleng gjerne i et ekstra egg, ellers risikerer du litt tørre boller. Form små boller (ca. 1 ss størrelse) og stek et par minutter på hver side på god varme. La de ettersteke noen minutter på litt lavere varme til de er gjennomstekte.

Passer ypperlig som tilbehør til woken! For eksempel.




2 kommentarer: