søndag 31. mars 2013

kjapp og smakfull sjokolademousse

Sjokolademousse på null og niks? Denne er superkjapp og supergod. I jakten på en sjokolademousse som oser av perfeksjon, trekker denne definitivt det lengste strået så langt. Et rykende hett tips kan være å plassere moussen en stund i fryseren. Og vips, der har du fløyelsmyk sjokolademousse-iskrem. Enda bedre.

Slett ikke så aller verst næringsmessig heller, om man bare svitsjer det vanlige sukkeret til fordel for kokossukker, sukrin eller stevia. Velg selv og hiv deg rundt! Det er jo pååske!Sjokolademousse - klassisk, kjapp og god
100 g mørk sjokolade
2 egg, separeres i plomme og hvite*
2-2,5 dl kremfløte
50 g kokossukker (evt. sukrin eller stevia. smak til)
litt vaniljeekstrakt, vaniljepulver eller frø fra vaniljestang (kan fint droppes)

Pisk eggehvitene stive (gjerne med en liten dråpe sitron i). Pisk fløten til krem med kokossukkeret, eller pisk fløten først og smak til med sukrin eller stevia i etterkant. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen. Rør inn eggeplommene. Avkjøl sjokolademiksen i noen få minutter og vend det inn i kremen. Bland så inn stivpisket eggehvite. Smak til med mere søtt dersom behovet er tilstede. Hell i porsjonsformer og la stå kaldt til servering. Holder til fire porsjoner, tre middels store eller to gigantiske.

*Første gangen jeg laget denne, hadde jeg et par eggehviter til overs - og brukte dermed kun det, uten eggeplommer i tillegg. Det funker også meget bra. Så har du noe eggehvite-leftovers på kjøl, har du her en perfekt grunn til å kvitte deg med dem (uten å måtte knekke opp et nytt egg).


HIMLA godt!1 kommentar:

  1. yummy post !! very nice dishes and recipes!! Keep sharing them with us !! Thank you !!

    SvarSlett