lørdag 9. mars 2013

fabelaktig fransk mousse- og konfektaktig sjokoladekake


Dette er en saftig, myk, mousse- og nesten litt konfektaktig deilig kake, fylt med en fløyelsmyk og mektig sjokoladefløtekrem. En kake i fransk stil, helt fullstendig fri for mel og helt perfekt for alle sjokoladefantaster. Rett og slett en suverent god sjokoladekake.

Fransk sjokoladekake
300 g mørk sjokolade, 70 % eller mørkere
150 g smør
6 store (evt. 7 små) egg
100 g rårørsukker eller kokossukker 
litt vaniljepulver, vaniljeekstrakt eller frø fra en halv vaniljestang


2,5 dl fløte
200 g mørk sjokolade
tilsetning (valgfritt): hasselnøttsmør, finhakket chili, finhakkede mandler, revet appelsinskall osv. osv.

på toppen: pisket krem + hakket sjokolade, nøtter, frukt, bær e.l
Sett ovnen på 175 C. Smør en rundkakeform på ca. 22 cm godt med masse smør.
Smelt smøret, ta det av varmen og ha i finhakket sjokolade. Rør godt til alt er blandet jevnt. Sett det til side og la det stå i ca. 10 minutter så det blir sånn passe avkjølt. Pisk luftig eggedosis av eggene og sukkeret.

Vend sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott, bruk store bevegelser og ikke rør alt for mye, bare til alt er jevnt sammenblandet.
Hell kakerøren i den smurte formen, og plasser den i midten av ovnen i ca. 30 minutter. La den avkjøles på benken, og sett den i kjøleskapet etterhvert så den får stå noen timer for å sette seg og bli fast i fisken. Kaken vil (mest sannsynlig, men det er ikke alltid det skjer) falle sammen som et krater i midten, men dette er helt normalt - og det er her den gode sjokoladekremen kommer inn. 
Mens kaka står i ovnen lager du sjokoladekrem av ca. 200 g mørk sjokolade og 2,5 dl kremfløte. Varm fløten til kokepunktet og dra den av platen. Rør inn finhakket sjokolade til den er smeltet i og du har en jevn blanding. La sjokoladefløtekremen hvile på kjøkkenbenken til den er avkjølt og er blitt en god del tykkere i konsistensen. Sett den gjerne i kjøleskapet evt. fryseren når temperaturen har roet seg litt for å få fortgang. Bre den så over den helt avkjølte kaken, og la det stå i kjøleskapet frem til du er klar for kake. Denne blir gjerne bedre om den får hvile litt i noen timer eller gjerne et døgn før servering. Når du er klar pisker du ønsket mengde krem og drysser over masse mørk hakket sjokolade, nøtter, frukt eller noe annet som frister. Bær er i grunn utmerket topping, og en frisk kontrast til resten.3 kommentarer:

 1. Ååååå, nam! Må prøves! Må droppe sjokolademoussen enn så lenge jeg ikke får tak i upasteurisert fløte (tåler ikke pasteurisert melk), men bare bunnen i seg selv ser ut som en höjdare :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke feil å spise bare bunnen heller ;) Er akkurat like god som den ser ut. Anbefaler en god dæsj nøttesmør på siden!

   Slett
 2. Så mye egg.. hæsjtægg eggintoleranse... :(

  SvarSlett