mandag 11. februar 2013

pizzaomelett med kylling, chorizo og basilikum

En sneisen omelett i pizzaens drakt. Et glimrende alternativ til pizzaen når du vil droppe brødet, eller bare ønsker en ekstra digg omelett på tallerkenen. Perfekt som lunsj, middag, og like fullt kvelds eller frokost om du vil.
Sprøstekt chorizo på toppen er en hit!Pizzaomelett eller omelettpizza
7 egg
3 ss vann
2 små kyllingfileter
chorizo-pølsesnabb,valgfri mengde
2 tomater, finhakket
1/2 rødløk, strimlet
1/2 paprika, strimlet
1 hvitløksfedd, finhakket
et par never spinatblader
et par never frisk basilikum
et par never jarlsberg eller mozzarellaost


1. Skjær ønsket mengde chorizopølse i skiver eller i småbiter, og stek dem på høy varme i et lite minutt eller to. Legg over på en tallerken, sett til side og vask pannen så den er klar for omelett. 2. Skjær kyllingfiletene i strimler og krydre dem godt med valgfritt krydder. Jeg gikk for koriander, spisskummen og paprikapulver. Strimle rødløk og paprika, finhakk hvitløksfeddet og tomatene.
3. Stek kyllingstrimlene på full guffe, et par minutter på hver side.
4. Skru platen ned til middels og tilsett rødløk, spinat, tomat og paprika. La det surre litt til løken har blitt myk og spinaten har klappet sammen. 

5. Pisk sammen eggene med litt vann, salt og pepper og hell det over blandingen i panna. Dryss over finhakket basilikum, så mye ost du begjærer og sett på lokk. La omeletten stå slik på lav-medium varme i noen minutter til den har blitt fast og fin i fisken. Dryss over sprøstekt chorizo. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar