onsdag 13. februar 2013

nøttegrøt med mandelmelk

Nøttegrøt oser av proteiner og ikke minst mengder av sunt fett som kroppen trenger. 
Har du rester fra mandelmelk-laging liggende, er det helt tipp topp å bli kvitt det på denne måten. Helt fritt for både korn- og melkeprodukter. Slår knockout på havregrøten, lett!



Nøttegrøt
2 porsjoner
1,2 dl mandel eller annen nøttemelk, eller kokosmelk
80 g mandelpulp (rester fra mandelmelk) eller samme mendge mandler
60 g pekannøtter eller annet (kan med fordel bløtlegges natten i forkant)
2-3 ss kokosmelk
1/2-1 banan
pitteliten dæsj salt
litt vaniljepulver om du vil
kardemomme, kanel e.l etter smak

Bland alt og kjør det glatt med stavmikser eller blender. Du velger selv om du vil ha litt biter og tyggemotstand, eller om du bare vil ha en helt glatt silkegrøt. Ha alt over i en liten kasserolle og varm opp. Smak til med kokosmelk, banan og evt. mere mandelmelk slik at du får den smaken og konsistensen du ønsker. Litt friske eller frosne bær hører absolutt med.



2 kommentarer: