tirsdag 19. februar 2013

laks med pistasj- og korianderpesto

Laks med nogo attåt. Suverent godt, smakfullt og sunt som bare det!


Har du laget pistasjmelk? Da er det veldig grei skuring at man kan få kvittet seg med noen av pistasjnøttrestene her. Om du ikke har laget pistasjmelk er det ikke noe stort problem det heller. Da bare finhakker du samme mengde pistasjnøtter, eller kjører dem til en passe fin masse med stavmikseren.


Koriander- og pistasjlaks
til 2 sultne eller 4 småspiste
4 laksefileter
1 potte frisk koriander
1 ss olivenolje
1 hvitløksfedd, finhakket
2 ts sitronsaft
1 ts honning (kan fint sløyfes)
1 ts salt
1,5-2 dl pistasjnøttrester fra nøttemelklaging, evt. finhakkede pistasjnøtter

Sett ovnen på 200 C. Hakk hvitløksfeddet fint. Riv av korianderbladene (det gjør ingen verdens ting om det kommer med litt av stilkene) i en liten bolle, og tilsett olivenolje. Kjør det sånn passe grapsete med stavmikser eller blender - og rør inn finhakket hvitløk og resten av ingrediensene med en spiseskje eller noe annet sleivaktig. Fordel pestoen utover laksefiletene og stek i ca. 12-15 minutter alt etter størrelse og tykkelse på laksen.

Server med en raus porsjon salat og masse grønnsaker.

Ps! Litt fetaost på siden er lov. Det gjør det rett og slett bare enda bedre.



1 kommentar: