mandag 17. desember 2012

varm sjokolade

En kjempeslager i den kalde vintertiden! Klassisk og supergodt.
Varm sjokolade kan du veldig fint lage melkefri, bare bruk kokosmelk eller mandelmelk. 
Oppskrift på sistnevnte finner du her.



Til varm sjokoladelaging trengs det egentlig ingen presis oppskrift; mengden sjokolade justerer du egentlig bare etter smak, og hvilken type melk du bruker velger du selv etter hva du helst foretrekker eller tåler. Feit og god melk gir selvsagt det rikeste og mest fløyelsmyke resultatet.
En mektig og god hærlighet. Siden selve sluttproduktet her avhenger i stor grad av hvilken type sjokolade du bruker, kan det være veldig greit å slå til med en sjokolade av god kvalitet. Dess bedre sjokolade, dess bedre blir jo også utfallet og sluttproduktet i koppen.





Varm sjokolade
ca. 2-4 kopper, alt ettersom
5 dl feit melk, kokosmelk eller fløte
50-75 g mørk sjokolade av god kvalitet, gjerne 70 % eller mer
litt vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
søtning etter smak: kokossukker, lønnesirup eller f.eks honning 
smaksalternativer for ekstra piff: chili, kanel, mynte, revet appelsinskall


Varm melken til kokepunktet og ha i sjokoladen. Juster ned varmen til det halve og tilsett sjokoladen litt om gangen, bruk den mengden som passer deg best, smak underveis mens du tilsetter sjokoladen litt etter litt. Tilsett litt vanilje og smak til med kokossukker, sukker eller honning. Det skal ikke så mye til. Ha i eventuell ekstra smak du måtte ønske. Her har jeg brukt 1/2 ts chilipulver og 1/2 ts kanel for en heit sjokolade med litt futt i. Server i store kopper med en svær klatt pisket krem.




2 kommentarer:

  1. Hei! Takk for fin kommentar på bloggen min:)
    Du har så mange fristende oppskrifter, og bildet av denne varme sjokoladen ga meg vann i munn! Tror nesten jeg må ha litt varm sjokolade, selv, jeg!
    Fin mandagskveld til deg:)

    SvarSlett
  2. Bare hyggelig, og takk for fine ord selv. Er jo titt innom der, så skulle jo bare mangle at man ikke innimellom la igjen et spor synes nå jeg :) Kos deg med mandag og varm sjokolade!

    SvarSlett