lørdag 22. desember 2012

himmelske småcookies med sjokolade og nøttesmør

Trenger du et alternativ til julekjeksene eller det andre småknasket 
som ikke inneholder bøttevis av mel og hvitt sukker? 
Disse nøttebaserte sjokoladecookie-bitene er så gode og mektige at det halve kunne vært nok. Her blander du sammen masse deilig nøttesmør, honning og kakao til en himmel av en røre som du egentlig bare har lyst til å sluke før du i det hele tatt får puttet den i ovnen.


Litt som en brownie uten mel, litt som en myk mektig konfekt og litt som en seig, smakfull cookie 
-i en og samme sleng.


Sjokoladecookiebiter med nøttesmør
ca. 12 stk
230 g nøttesmør (hasselnøttsmør, mandelsmør eller annet)
130 g flytende honning eller agavesirup (sukker kan selvsagt også benyttes)
45 g kakao
en liten dæsj salt
litt vanilje i form av vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
2/3 ts bakepulver
1 egg
hakket mørk sjokolade (valgfritt)

Sett ovnen på 170 C. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og rør godt til du har en jevn og fin masse. Rør inn eventuelle sjokoladebiter. Klikk ut små pletter med en spiseskje. Av denne oppskriften får du ca. 12 stk. Stek i ca. 8 minutter og avkjøl. De skal være myke på utsiden og seige i midten.

Oppskriften fant jeg hos The Detoxinista.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar