søndag 21. oktober 2012

quinoa-pannekaker

Kraftfor for en sulten mage, og fin måte å bli kvitt quinoarester på. 
 Dig in!
Quinoa-pannekaker
ca. 8 stk
1 dl quinoa (ca. 120 g ferdigkokt)
2 store egg
1 dl kulturmelk 
1-2 ss flytende honning eller annen søtning
2 ss smør
60 g jyttemel
1 ts bakepulver
1/2 natron
1/3 ts salt
et dryss vaniljepulverOm du ikke har qunioarester liggende, koker du bare opp. Det går raskt. 1 dl quinoa krever dobbelt så mye vann, altså 2 dl. Frøene skylles godt under kaldt vann (dette for å bli kvitt noen bitterstoffersom ikke smaker spesielt godt) og has over i en liten kasserolle sammen med vannet. Kok opp og la putre på svak-medium varme i 15-20 minutter til alt vannet er absorbert. "Fluff" quinoaen opp med en gaffel og hell den over på et fat, så avkjøles den raskt.
I mellomtiden gjør du ingrediensene til røren klar. 

Miks eggene i et par minutter til de blir luftige. Bruk en slikkepott og vend inn kulturmelk, olje og honning. Bruk store bevegelser og ikke rør alt for mye, husk at du vil beholde luften i røra. Tilsett den avkjølte quinoaen, og sikt over melet sammen med bakepulver, natron, salt og litt vanilje. Vend det forsiktig inn, og la røren svelle i minimum 15 minutter. 

Stek små pannekaker på litt over medium varme, bruk ca. 2 ss per kake. Røren rekker til ca. 8 stykker. Spises og serveres med det du foretrekker -syltetøy og friske bær her i gården.3 kommentarer:

  1. Ja, dette er jo genialt! Jeg bruker også quinoa-rester til lapper. Dine så nydelige ut :-)

    SvarSlett
  2. Vil bare minne om at ukokt quinoa må skylles godt med VARMT vann for å fjerne bitterstoffene!

    SvarSlett