onsdag 17. oktober 2012

glutenfrie nøtterundstykker

Denne oppskriften gir deg fire gigantiske saftige nøtterundstykker, eller åtte små om du vil. Vanvittig gode, og fantastiske med ost eller syltetøy på toppen. 
Disse du faktisk bare lage.


Glutenfrie nøtterundstykker med jyttemel
4 store eller 8 små
3,5 dl vann, fingervarmt
170 g schär bread mix
120 g jyttemel, blå pakke
1/2 pk gjær, tørrgjær går helt fint
4 ss raps- eller solsikkeolje
saften av 1 appelsin
1 ss flytende honning
1 strøken ss fiberhusk
1 egg
1 ts salt
1 toppet ts bakepulver
70 g nøtter, jeg brukte valnøtter, hasselnøtter og pinjekjerner


1. Rist nøttene. Det vil si; stek dem gyllenbrune i en stekepanne på litt over middels varme.
2. Rør gjæren ut i fingervarmt vann, og fortsett med å røre i olje, salt og honning. Rør inn fiberhusken og la det svelle noen få minutter mens du veier opp resten av ingrediensene.
3. Del appelsinen i to og skvis appelsinsaften i bollen. Knekk i egget, og tilsett jyttemel sammen med bakepulveret. Bland godt.
4. Tilsett resten av melet og rør godt inn sammen med de ristede nøttene.
5. Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted. Dess lengre du hever, dess luftigere blir rundstykkene. Forhev i ca. 1 time, gjerne 1,5. 
6. Fordel deigen i fire like deler på en bakeplate kledd med bakepapir. Eventuelt kan du dele i åtte fordelt på to plater, det er opp til deg. 
7. Klapp litt melblanding på toppen av hvert rundstykke og legg et klede over. La rundstykkene heve i en halvtimes tid til.
8. Forvarm ovnen til maksimum styrke, ca. 250 C, og juster varmen til 200 C når du setter inn rundstykkene. Mine fire store rundstykker trengte ca. 15 minutter, men dette vil selvsagt variere litt, så følg med. Husk også at steketiden blir noe forkortet dersom du lager små rundstykker. Avkjøl rundstykkene på rist før du serverer. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar