onsdag 3. oktober 2012

glutenfrie fylte horn

I utgangspunktet en oppskrift som er indentisk til cinnamon apple pull-apart bread, her omgjort til bakst i horn-format. Hos meg ble fikensyltetøy, ost og nøtter ble puttet i noen, aprikos- og solbærsyltetøy i noen andre. Fyll med det som frister!Glutenfrie fylte horn
16 stk
5 dl melk
1 pk fersk gjær
70 g smør
1 toppet ss fiberhusk
1 toppet ts bakepulver
370 g Semper fin mix 
330 g Toro lys melblanding 
85 g sukker
en snau dæsj salt
1 stort egg
ønsket fyll: syltetøy, ost, nøtter, sjokolade, osv.1. Varm melken forsiktig og ha i smøret. La det smelte med melken og la blandingen nå fingertemperatur. 
2. Rør ut fersk gjær i blandingen med en håndvisp, og rør deretter i fiberhusken. Sett blandingen til side og la den få svelle litt mens du veier opp resten av ingrediensene.
3. Bland sammen alt det tørre i en stor bakebolle: melblandingene, bakepulver, sukker og salt. Jeg bruker en kjøkkenmaskin, men om du ikke har det har du forhåpentligvis en håndmikser med eltekroker. Bruk gjerne den. 
Hell melkeblandingen i, og sett kjøkkenmaskinen på lav hastighet. Tilsett egget. La det surre og gå, og øk hastigheten litt når alt er godt blandet. Deigen skal bli ganske fast og fin. La maskinen gå en god stund, helst 10 minutter, gjerne lengre.
4. Dekk bollen med plast, og la den vokse til det dobbelte. 1 times heving er fint. Ikke stress.
5. Når deigen er hevet til det dobbelte, kler du to stekebrett med bakepapir. Smør en bakematte eller kjøkkenbenken med litt olje så ikke deigen kleber seg fast. Unngå å bruke for mye mel, da kan deigen fort bli tørr, og det er ikke noe greit. Velv deigen ut på den oljete overflaten, og del den i to. Kjevle ut den ene til en stor sirkel, ca. en halv cm tykk. Hvis kjevlet henger seg fast i deigen er det helt okei å bruke bittelitt melblanding. 
6. Bruk et pizzahjul eller en kniv og skjær i den flate deigen til du får i 8 trekanter. Legg på ønsket fyll, rull igjen og legg over på stekebrett. Gjenta med den andre deigklumpen.
7. La hornene etterheve så lenge du føler du kan; minimum en halvtime. Stekes på 200 C i ca. 15 minutter.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar