onsdag 10. oktober 2012

glutenfrie banan- og havremuffins uten melk, egg og sukker

Oppskrifter på gode og velsmakende småting i hverdagen er en etterspurt og populær greie, noe   havrecookiesene jeg la ut tidligere kan være en god indikasjon på. Oppskriften har til min store glede og forskrekkelse vandret rundt omkring og havnet både her og der, noe det selvsagt settes veldig stor pris på. At ting som dette går raskt å lage er jo heller ingen ulempe.
Her kommer det derfor en liten oppfølger i samme stilart. 
Denne dedikeres til deg, Julianne!


Havremuffins med nøtter proppet med masse hærlig banansmak.
Anbefales til frokost, lunsj og kvelds. Putter du en klatt kremost eller philadelphia på toppen blir det bra. Muffinsene holder seg flere dager i tett boks både i romtemperatur og kjøleskap.



Glutenfrie banan- og havremuffins uten melk, egg og sukker
12 stk
4-5 bananer, godt modne (ca. 400-450 g)
55 g olje
5 ss flytende honning eller agavesirup
190 g glutenfrie havregryn
50 g mandelmel (eller annet nøttemel)
1 toppet ts bakepulver
1 toppet ts natron
1 ts kanel
1/3 ts salt
to store never nøtter
(cashewnøtter, valnøtter eller pecannøtter passer godt)
kremost eller philadelphia til servering


Gluten-, dairy- and sugar free banana oatmeal muffins
makes about 12
4-5 bananas, ripe (approx. 400-450 g)
55 g canola oil
5 tbsp honey or agave syrup
190 g oatmeal, gluten-free
50 g almond flour
1 heaped tsp baking powder
1 heaped tsp baking soda
1 tsp ground cinnamon
1/3 tsp salt
two handful of nuts (cashew, walnuts, pecan)
cream cheese or philadelphia to serve (optional)

Sett ovnen på 170 C, og finn frem muffinsformer eller muffinsbrett. Mos alt av banan med en gaffel eller kjør det glatt med stavmikser. Bland i olje og honning, deretter resten av ingrediensene. Bland godt inn med en tresleiv eller slikkepott og fyll i muffinsformer. Formene kan godt være fylt til randen -disse vokser nemlig ikke stort i ovnen. Det kan være en fordel med muffinsbrett, men om du ikke har det kan du godt passe på å doble muffinsformene eller bruke litt stivere former. Stek muffinsene  i ca. 17-20 minutter og la avkjøles før du hiver deg over dem.



6 kommentarer:

  1. Å herr-e-gud!! Jeg gleder meg til "ferien" i Molde er over slik at jeg kan hjem å bake disse her! Ah, takk for at du eksperimenterer deg frem til slikt snadder. Også er det en ære å få en oppskrift dedikert til meg! (Spesielt fra deg!) :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, det var jo gøy at du ble så begeistret for dette! Kos deg og nyt "ferien" :)

      Slett
  2. looks so moist and soft.. It is healthy..Wow!
    great-secret-of-life.blogspot.com

    SvarSlett