lørdag 8. september 2012

glutenfrie havrelapper goes gulrotkake

I lysten på gulrotkake -men med sunnhetens fornuft i behold, har jeg her gjenfødt disse 
gode havre og cottage cheese-lappene i en skikkelig velsmakende 
og krydret gulrotkake-lignende utgave. 
På ingen måte en dum idè! 
For den ultimate opplevelse: servèr lappene med en god klatt philadelphia på toppen, gjerne litt nøtter som pecannøtter eller valnøtter, og en raus mengde honning, agave- eller lønnesirup på toppen av det hele. 




Glutenfrie gulrotkake-lapper 
ca. 10 små lapper
100 g cottage cheese
100 g glutenfrie havregryn (eller glutenfritt havremel)
1 dl melk (du kan også bruke soyamelk, kokosmelk, mandelmelk e.l)
2 egg
2 toppede ss kokos 
2 ss honning, eller annen søtning du foretrekker
1/2 ts vaniljeekstrakt (du kan også bruke vaniljestevia, vaniljepulver, vaniljesukker osv..)
2 ts kanel
1/3 ts malt muskat
1/4 ts malt ingefær
en liten knivspiss salt
ca. 100 g gulrot, revet (tilsvarer ca. 2 i medium størrelse)

Ha alle ingrediensene (utenom gulrøttene) i en bolle og kjør det glatt med en blender eller hurtigmikser. Har du ikke blender kan du prøve å lage finmos ved å "knuse" cottage cheesen med baksiden av en skje, og bruke ferdigmalt, glutenfritt havremel om du får tak i. Poenget er, som du sikkert har skjønt, at alle ingrediensene skal røres sammen i en helt finmalt røre. La røren hvile i minimum 15 minutter så den får satt seg litt, i mellomtiden kan du raspe gulrøttene. Velg selv om du vil raspe dem fint eller grovt. Jeg synes det fungerer best med fint da det gir litt mere saftighet til røren. Du kan også sette røren i kjøleskapet og la den stå natten over. Tilsett gulrotraspet og 
stek lapper på middels varme, ca. 2 ss røre per lapp og ca. 3 minutter på hver side.

Lappene smaker absolutt best når de er lune/avkjølte, og de holder seg meget godt i ferdigstekt tilstand et par-tre dager i kjøleskapet.



2 kommentarer:

  1. Hei! Oppdaget nettopp den fine bloggen din. Så mye fristende! Fint å se oppskrifter som er søte, men ikke nødvendigvis ikke fullstappet med sukker og stæsj. Cookiesene dine må jeg teste ut!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei og takk! Hyggelig at du liker det du ser.
      Og ja, cookiesene ser jeg ingen grunn til at du ikke skal teste ut ;)

      Slett