mandag 17. september 2012

glutenfri nektarin-clafoutis

Clafoutis er visst virkelig i vinden for tiden, jeg synes i allefall jeg observerer det både støtt og stadig. Selvsagt kan jeg ikke være noe dårligere enn noen andre og henger meg derfor med på "trenden". 
Trend eller ei, i denne oppskriften dominerer havregryn og honning røren i stedet for mel og hvitt sukker. Det blir godt! Denne clafoutisen gjør seg perfekt som lunsj og kler mere enn godt en dæsj vaniljekesam eller yoghurt som tilbehør. 


Den smaker best når den er lun eller helt avkjølt og er absolutt like god laget med både plommer, epler og kirsebær eller andre bær i stedet for nektarin som jeg har brukt her.
Clafoutis er forresten, kort fortalt, en slags fransk pannekake-aktig dessert som stekes i form med masse bær eller frukt. Den originale clafoutisen blir laget med kirsebær, og i følge wikipedia er det egentlig bare dette som kan kalles ekte clafoutis. Putter du andre bær eller frukter i, går retten i stedet under navnet flognarde. Nuvel. 


Glutenfri clafoutis med havregryn
4 store egg
5 ss flytende honning (ca. 70 g)
15 g lys glutenfri melblanding
1/4 ts salt
60 g glutenfrie havregryn 
3 dl lettmelk, h-melk eller fløte (fløte er selvsagt den store vinneren)
2-3 ss smør
1 ts kanel
2 ss sukker, gjerne brunt (kan fint erstattes med sukrin dersom du vil være sukkerfri) 
2 nektariner (eller annen frukt som plommer, epler, kirsebær, bringebær osv.)


1. Smør en paiform godt med smør. Jeg bruker en vanlig rund paiform, ca. 24-28 cm diameter.
2. Sett ovnen på 175 C.
3. Skjær nektarinene i tynne skiver og legg til side.
4. Visp eggene, honningen, saltet og melken/fløten lett sammen i en bolle.
5. Rør inn melblanding og havregryn. 
6. Smelt smøret raskt i mikroen eller på kokeplata og bland med sukker (eller sukrin) og kanel.
7. Vend nektarinskivene godt i smørblandingen.
8. Hell blandingen i paiformen og dandèr nektarinskivene sånn det passer deg best.
9. Sett formen på midterste rille i ovnen og stek clafoutisen i ca. 30-40 minutter. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar