torsdag 2. august 2012

glutenfritt lyst no-knead brød med jyttemel

Siden jeg har vært så godt i gang med brødbakingen, fortsetter jeg like gjerne i god stil med en brødoppskrift til. Dette brødet er også laget på eltefritt vis, eller no-knead vis, en metode du kan lese mere om i forrige innlegg. Scroll deg nedover eller trykk her.


Glutenfritt lyst "no-knead" brød med jyttemel
6,5 dl vann
1 toppet ts gjær
200 g jyttemel
200 g toro lys
1 ts salt
1 ts honning
1 ss olje

1.Rør sammen vann og gjær i en bolle. Rør inn olje, salt og honning.
2. Tilsett melblanding og jyttemel og rør det hele godt sammen med en sleiv.

3. Dekk bollen med plast, og la den stå på kjøkkenbenken i minimum 16 timer, eller mere. Stek brødet når du har tid. Jeg pleier å lage det om morgenen, og la det stå til morningen etter før jeg putter det i ovnen.4. Når du er klar for å steke brødet setter du ovnen på full guffe eller ca. 250 C. Dryss litt melblanding i bunnen av jerngryta og rist litt på den så det blir jevnt fordelt. Rør et par runder rundt i deigen og hell den over i jerngryta. Dryss evt. litt melblanding på toppen for "pyntens" skyld. Når ovnen er varm setter du lokket på gryta og setter den i ovnen på midterste rille. Stek i 30 minutter.
5. Når 30 minutter har gått, skrur du ned temperaturen til 220 C og tar lokket av gryta. La brødet steke videre i ca. 30 minutter uten lokk. Avkjøl brødet på rist. Skjær resten av det du ikke spiser umiddelbart i skiver og frys ned, så holder det seg best.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar