onsdag 22. august 2012

glutenfrie blåbærlapper med cottage cheese og havre

Lapper til frokost er en fin greie -som for eksempel disse små kompakte lappe-pannekakene med cottage cheese og havregryn. 


Det er ikke alltid det bugner av fantasi og lyst tidlig på morgenkvisten, så enda enklere kan du faktisk gjøre det ved å raske sammen røren og sette den i kjøleskapet kvelden i forveien.

Glutenfrie lapper med blåbær, cottage cheese og havre
ca. 10 små lapper
100 g cottage cheese
100 g glutenfrie havregryn (eller glutenfritt havremel)
1 dl melk i valgfri variant
2 egg
2 ss honning, eller annen søtning etter ønske
1/2 ts vaniljeekstrakt, vaniljestevia, vaniljepulver eller vaniljesukker
en liten knivspiss salt
blåbær, eller andre bær etter smak


Ha alle ingrediensene (utenom bærene, selvsagt) i en bolle og kjør det glatt med en blender eller hurtigmikser. Har du ikke blender kan du prøve å lage finmos ved å "knuse" cottage cheesen med baksiden av en skje, og bruke ferdigmalt, glutenfritt havremel (om du får tak i). Poenget er at alle ingrediensene skal røres sammen i en helt finmalt røre. La røren hvile i minimum 15 minutter så den får satt seg litt, eller la den stå natten over i kjøleskapet. Tilsett bærene.
Stek lapper på litt over middels varme, ca. 2 ss røre per lapp.

Lappene gjør seg best smaksmessig når de er lune/avkjølte, helst med en dæsj yoghurt, honning eller litt rørte bær eller syltetøy på toppen.


8 kommentarer:

 1. Det så kjempegodt ut! Noe sånt hadde jeg trengt akkurat nå. Veldig mange fine bilder her :) Tusen takk for din like på facebook også, det setter jeg utrolig pris på!

  Ha en vidunderlig fredag og en riktig god helg!
  hilsen Lakrisbloggen

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Tora!

   Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har snoka rundt på siden din, så det skulle bare mangle at du fikk en stor tommel opp :)

   God helg tilbake!

   Slett
 2. Lapper er geeenialt! Skal prøve min neste runde med blåbær, takk for tipset! Selv har jeg blitt hekta på lapper med kokos i. Herregud, sunt snoop!

  Fortsatt god helg til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jess ! Sunt og godt og med litt bedre samvittighet. Kokos var ikke dumt, det skal sannelig tilsettes neste gang.

   Slett
 3. Du, sunne havrecookies og quinoagrøt ? Har du skrevet innlegg på disse to ? :) Jeg har tatt opp blåbær fra fryseren, så i morgen tidlig blir det mekking av blåbærlapper a la deg til lunsj! Gleder meg allerede.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det har jeg ikke! Har et innlegg på havrecookies som er rett rundt hjørnet, og driver og "samler" opp til et qunioa-innlegg med litt forskjellige frokostgrøt-tips. Så det kommer det kommer.

   Kos deg med lunsjen din, håper det blir suksess ;)

   Slett
 4. Det ble suksess! Ble kokos- og blåbærlapper :))

  SvarSlett