lørdag 7. juli 2012

glutenfri luftig pesto-pizza med kylling og mozzarella


Lyst på en skikkelig luftig og saftig glutenfri pizzabunn? Denne oppskriften er finfin.

Craving for a really fluffy and moist gluten-free pizza crust? This recipe is a must-try.

































Pizzabunn
(doble, eller tredoble deigen dersom 
du vil ha den til langpanne)
150 g vann
2 toppede ts tørrgjær
85 g schär bread mix 
15 g (ca. 2 toppede ss) jyttemel original
4 ss olivenolje
1 ts honning
1/2 ts salt

Pizza dough
(double or triple for a 
baking tray-sized pizza)
150 g water
2 heaped tsp dry yeast
85 g gluten-free fine all purpose flour (I use a bread mix)
15 g buckwheat
4 tbsp olive oil
1 tsp honey
1/2 tsp salt

1. Rør gjæren godt ut i vann som en ørliten tanke varmere enn fingervarmt med en visp. 
2. Vei opp melet og ha det i en bolle, bland med saltet. Rør ut oljen og honningen i gjærvannet, og bland det med melet. Bruk en tresleiv og rør det godt sammen. Deigen skal bli våt og klissete. Dersom du vil ha den til langpanne, dobler du bare deigen. (Eller tredoble, for ekstra stor og luftig deig).
3. Finn frem bunnen av en springform/kakeform i størrelse 24 cm og smør den med olje, før du klapper deigen utover i formen. Ta litt jyttemel på hendene og klapp utover til du har en jevn deig. Du kan selvsagt klappe deigen rett på en bakepapirkledd stekeplate. Når deigen er sånn noen lunde jevnt fordelt, setter du den løse kakeringen utenpå formen, og legger over et klede så det får heve godt. Minimum 40 minutter. Pizzaen toppes med et godt lag pesto, mozzarella, kyllingbiter og tomatskiver, og stekes på 225 C ved nest nederste rille i 12-15 minutter. Oppskrift på hjemmelaget pesto og enkel marinade til kyllingen følger under.


1. Place lukewarm water in a bowl. Stir in the yeast using a whisk.
2. Weigh the flour and place in a bowl, mix with salt. Mix the oil and honey into the bowl of yeast and mix it with the flour. Use a wooden spoon and stir it all together until the flour is all absorbed. The dough will be wet and sticky. If you want to make a large pizza, double (or even triple) the recipe.

3. Grease the bottom of a springform sized 24 cm with olive oil, and squeeze the dough out into the bottom. Use a little bit of flour mix, a spatula or the palm of your hand for this part. Place the sides of the springform loosely around the bottom, and cover it with clingfilm so that it can raise well. You can of course use a baking tray/pan instead of the springform bottom. Mine rested for about 40 minutes, minimum. The pizza is topped with a good layer of pesto, mozzarella, marinated chicken and tomato slices, and baked at about 225 C/437 F at the second-lowest rack for about 12-15 minutes. Recipe for the homemade pesto and easy marinade for the chicken follows below.


Kyllingmarinade
(rekker til en stor pizza)
2 kyllingfileter, skjært i biter
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
2/3 ts paprikapulver
1/2 ts urtesalt
1 hvitløksfedd, finhakket
2-3 ss olje


Chicken Marinade
(for one large pizza)
2 chicken fillets, cut into chunks
1 tsp ground cumin
1 tsp ground coriander
2/3 tsp paprika powder
1/2 tsp herb salt
1 garlic clove, finely chopped
2-3 tbsp oil

Bland alt i en liten skål og vend kyllingbitene godt i krydderblandingen. Sett i kjøleskap frem til det skal brukes. Kyllingen kan godt legges i marinaden god tid i forveien, slik at smakene får sette seg enda bedre.
In a small bowl, mix everything together, and use to marinate chicken a while before cooking. The longer you marinate, the more flavor it will have.

Pesto
30 g basilikumblader (ca. 4 never)
20 g pinjekjerner
25 g revet parmesan
1/2 til 1 hvitløksfedd
3-5 ss god olivenolje
en liten dæsj salt

Pesto
30 g basil leaves (about 4 handfuls)
20 g pine nuts
25 g grated parmesan
1/2 to 1 garlic clove
3-5 tbsp olive oil
a dash of salt

Kjør alt utenom oljen glatt med en stavmikser eller hurtigmikser, og juster med olje til ønsket konsistens.
Use a blender or hand beater, and blend to a smooth paste. Adjust with the oil to desired consistency.



5 kommentarer:

  1. Hei.
    Ny følger av den flotte bloggen din, og lagte meg denne kjempe gode pizzadeigen til middag i dag. Tusen takk for mange flotte oppskrifter. Gleder meg til å prøve flere av dem.

    SvarSlett
  2. Hei, og takk for en veldig hyggelig kommentar! Godt å høre at det falt i smak, og gledelig at du vil følge med! :)

    SvarSlett
  3. veldig flott blogg, denne skal jeg ta vare på :-)

    SvarSlett
  4. Denne oppskriften var utrolig god!!

    SvarSlett