tirsdag 26. juni 2012

glutenfrie sitronvafler med bokhvete

Glutenfrie vafler med smak av sitron! Gode og langt sunnere vafler som lages med bokhvete. 
Gluten-free waffles with a taste of lemon! Tasty and way healthier waffles made with buckwheat flour. 


Glutenfrie sitron og vaniljevafler
4 egg
2 ss olje
3-4 ss honning evt. annen foretrukket søtning
revet skall fra 1 stor sitron, og presset saft fra halve
1 dl melk
200 g vaniljeyoghurt/vaniljekesam
20 g maizena
130 g bokhvetemel
1 ts natron
 1/2 ts bakepulver
frø fra 1 vaniljestang evt. litt vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

Gluten-free lemon and vanilla waffles
4 eggs
2 tbsp oil (canola)
3-4 tbsp honey, or other preferred sweetener
zest from 1 large lemon, and juice from the half
100 ml milk
200 g vanilla yoghurt or buttermilk
2 tbsp (40 g) cornstarch 
130 g buckwheat flour
1 tsp baking soda
1/2 tsp baking powder
seeds from 1 vanilla bean or other vanilla (vanilla extract or vanilla sugar)


1. Bruk en håndvisp og visp sammen egg, olje, honning og sitronsaft. 
2. Rør inn melk og yoghurt.
3. Tilsett maizenna, bokhvetemel, natron, bakepulver, vanilje og bland godt. Rør i revet sitronskall til slutt.
4. La røren svelle i ca. 15 minutter minimum.
5. Stek vaflene til de blir gyldne. Jeg fikk ca. 7 plater av denne røra.

Vaflene er gode å spise med litt bær, kremost/philadelphia og ekstra revet sitronskall på toppen. Valmuefrø er faktisk veldig godt å drysse på toppen, det kan du også putte direkte i røra før du steker dem. Vaniljeyoghurt eller vaniljekesam er også godt til.

1. Use a hand whisk and whisk together eggs, oil, honey and lemon juice.
2. Stir in milk and yogurt.
3. Beat in cornstarch, buckwheat flour, baking soda, baking powder and vanilla. Stir until smooth. Add the grated lemon zest in the end.
4. Let the batter rest for minimum 15 minutes.
5. Cook the waffles until golden brown. I ended up with about 7 waffles.

Serve the waffles with some cream cheese or vanilla yoghurt, berries and grated lemon peel on top. Poppy seeds are actually very good to sprinkle on top too, it can also be put directly into the batter before cooking them.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar