mandag 4. juni 2012

glutenfrie bringebær- og sjokoladescones

 Gode og raske scones! Denne gangen med bringebær og mørk sjokolade. 

Glutenfrie bringebær- og sjokoladescones
ca. 6 stk
120 g toro lys melblanding (ca. 2 dl)
45 g havregryn (ca. 1,5 dl)
170 g kesam eller rømme (bytt gjerne ut noe med litt vaniljeyoghurt)
2 ss smør, smeltet (ca. 40 g)
2 ts bakepulver
1 ss honning (eller annen søtning)
1 ts vanilje (vaniljesukker e.l)
mørk sjokolade, grovhakket
bringebær


1. Sett ovnen på 220 C.
2. Smelt smøret i en liten kjele eller raskt i mikroen.
3. Bland sammen alt det tørre i en bolle: melblanding, havregryn, vanilje og bakepulver.
4. Tilsett smeltet smør, rømme og honning. Bland godt, (men ikke rør alt for mye) til deigen kommer sammen.
5. Vend raskt inn mørk sjokolade og bringebær. Jeg veide ikke opp, men brukte ca. 2 never bringebær og to never hakket sjokolade.
6. Lag passe store "klatter" på en bakepapirkledd stekeplate, ca. 2 store ss per scone. Du skal få rundt seks stykk. Klapp dem passe flate med håndflaten.
7. Plasser brettet på midterste rille, og stek i 10 minutter.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar